Siv Jensens vikar rett i jagerfly-debatt

Mazyar Keshvari er sliten men fornøyd etter sin første dag som varamann for Siv Jensen på Stortinget.

Mazyar Keshvari er sliten men fornøyd etter sin første dag som varamann for Siv Jensen på Stortinget. Foto: Foto: FrP

Mazyar Keshvari fra Ellingsrud fikk telefon søndag om at han måtte steppe inn som vikar for Siv Jensen på Stortinget. Han fikk en bratt start mandag.

ELLINGSRUD: – Jeg synes det er en trist årsak til at jeg plutselig sitter på Stortinget, og er kastet inn i tunge diskusjoner om kjøp av jagerfly. Jeg håper Siv blir frisk fort, og at hun raskest mulig er på plass igjen på Stortinget. Men i hennes fravær skal jeg gjøre så godt jeg kan, lover Mazyar Keshvari.

Del på Facebook

Vi snakker med ham mandag ettermiddag.

Lang og slitsom dag

Han er sliten etter lange drøftinger i forsvarskomiteen om kjøp av treningsfly. Han sier han er skremt over regjeringens "dårlige kontroll" på kostnadene knyttet til jagerflyene.

– Prisene har steget enormt . Nå er flyene estimert til å koste 61 milliarder, men statsråden kunne ikke garantere at ikke prisene fortsetter å stige. Jeg står trygt på FrPs linje i denne saken. Vi må ha jagerfly, men vi må ha bedre kontroll, sier Keshvari.

Hjem og lese

Hans planer for kvelden innebærer lite feiring av hans nye status. Han skal hjem og lese mer dokumenter.

– Jeg håper ingen forventer at jeg skal fylle skoene til Siv, sier han til Lokalavisen.

Han er tidligere ungdomsleder i Groruddalen FrP. Han har vært kommunikasjonsrådgiver for FrPs stortingsgruppe, og kjenner ledelsen i partiet godt, inkludert Siv Jensen.

– Ingen kan erstatte henne. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan i rollen som stortingspolitiker, sier Keshvari.

Han er faktisk bare 2. vara for Siv. Men 1.vara, Sylvi Listhaug, er i permisjon. Dermed rykket han inn på ekstremt kort varsel.

To fra Groruddalen

– Med meg på plass er ikke Peter N. Myhre lenger alene om å være fra Groruddalen i FrPs stortingsgruppe. Vi er stolte av å represetnere Groruddalen begge to, og snakker ofte sammen om vår tilknytning, sier Mazyar Keshvari.

Han har vært leder for trainee-opplegget til partiets stortingsgruppe. Nå har han altså en krapp læringskurve selv.

Men uerfaren er han ikke. Han er leder av helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre og nestleder i bystyregruppen til Fremskrittspartiet.

Hyggelige meldinger

– Jeg har fått mange hyggelige meldinger via Facebook og sms og telefon fra kejnte og ukjente i dag. Det er tydelig at mange synes det er hyggelig at en kar fra Groruddalen nå har fått en plass på Stortinget, selv om bakgrunnen er trist. Jeg skal lese meg opp i kveld og øvrig fritid. Jeg melder avbud til Oslo Bystyre. Å sitte på Stortinget tar jeg med største alvor, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.