RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sivert og Truls på sommerferie


Sivert og Truls har de store hestejordene på Rødtvet for seg selv. I alle fall for en stund. Går alt etter planen får de selskap av hestene fra Nordre Lindeberg gård om ikke så lenge.
Sivert og Truls har de store hestejordene på Rødtvet for seg selv. I alle fall for en stund. Går alt etter planen får de selskap av hestene fra Nordre Lindeberg gård om ikke så lenge.
Gresset er alltid grønnere på den andre siden. Nå har oksekalvene Sivert og Truls fra Nordre Lindeberg gård dratt på sommerferie til Rødtvet.

RØDTVET: Det er riktig så idyllisk da Lokalavisen tar en tur for å besøke de to ferierende. Frodige gressganger og rinnende vann.

Begge to er vant med folk og kommer settende da den utsendte viser seg. Stirrer litt forundret da gubben ikke tørs klatre over strømgjerdet, og litt slukøret tenker de nok:

Kjipt å ikke ha tatt med seg en godbit å kose seg med. En brødbit i alle fall.

Ildsjeler

Nordre Lindeberg gård har i år igjen takket ja til å beite på Hestejordene på Rødtvet.
14. mai ble oksene Sivert og Truls fraktet til dette beitet.

Etter St. Hans vil kalvene få selskap av et par okser og 4 hester.

Hestejordet-prosjektet er drevet av ildsjeler som bor i området rundt hestejordene.
Dette gjør de i samarbeid med Friluftsetaten, Beitepatruljen, Natur vgs, Nordre Lindeberg gård og grunneierne Forsvarsbygg.

Kulturlandskapet

Overgangen fra et rikt og åpent kulturlandskap til et landskap som gror igjen, skjer gradvis. Derfor legger vi ikke merke til forandringene. Til slutt rår den uframkommelige krattskogen og de tette skogbrynene.

Når det gamle kulturlandskapet forsvinner, mister vi også mangfoldet av planter og dyr. Hestejordet er et skjøtselsprosjekt for å ivareta kulturlandskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere