*Nettavisen* Nyheter.

Sjåfør tiltalt for uaktsomhet etter dødsulykke

Det var i denne fotgjengerovergangen at en kvinne i trettiårene ble påkjørt og drept i desember i fjor. Sjåføren er nå tiltalt for uaktsom kjøring.

Det var i denne fotgjengerovergangen at en kvinne i trettiårene ble påkjørt og drept i desember i fjor. Sjåføren er nå tiltalt for uaktsom kjøring. Foto: Nina Schyberg Olsen

4. november starter rettssaken mot sjåføren som er tiltalt etter dødsulykken i Enebakkveien i fjor. Trafikksikringstiltak på stedet vil være på plass i høst.

ABILDSØ:12. desember 2013 ble en ung kvinne påkjørt og drept i et gangfelt i Enebakkveien, ved bussholdeplassen nærmest Smedbergveien.

Det er nå tatt ut tiltale mot sjåføren av bilen, en 74 år gammel mann.

Vedkommende er siktet etter straffelovens paragraf 239, for ved uaktsomhet ha forvoldt en annen persons død i trafikken. Tiltalen har en strafferamme på tre års fengsel, strafferammen er seks år under særlig skjerpende omstendigheter.

– Det ligger også i tiltalen at sjåføren burde ha brukt briller eller kontaktlinser, sier Knut Nysæter ved seksjon for trafikketterforskning i Oslo politidistrikt.

Saken er berammet fra 4. til 6. november i Oslo tingrett, og vil omfatte en befaring på ulykkesstedet.

Krever tiltak

4. august 2013 ble Kjersti Instefjord og sønnen på tre år påkjørt av en bil som skjenet over på fortauet da de syklet hjem fra lekeplassen på Abildsø skole, også det i Enebakkveien. Instefjord og sønnen overlevde, og hun har tidligere fortalt sin historie i Nordstrands Blad.

Ifølge Nysæter er denne saken til behandling hos statsadvokaten, som vil ha tiltalebeslutningen klar i løpet av uken. Etter det Nordstrands Blad erfarer vil tiltalen mest sannsynlig også her gå på uaktsomhet i trafikken.

Beboere langs Enebakkveien har i lang tid krevd trafikksikringstiltak.

I august fortalte miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby at hun etter anbefaling fra Bymiljøetaten går inn for fem opphøyde gangfelt i Enebakkveien (ved Byggveien, i Raukveien, Plogveien, Smedbergveien og Haslefetbakken). I tillegg ønsker hun å redusere farten til 40 km/t mellom Abildsø og Skullerud.

Ferdig før vinteren

Planleggingen av de opphøyde gangfeltene er i gang, opplyser Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Arbeidet vil starte for fullt i løpet av kort tid, og være ferdigstilt før snøen kommer, sier han.

– Vi er veldig glade for at de fartsreduserende tiltakene endelig kommer, sier Marianne Altmann i Abildsø FAU og aksjonsgruppen for en tryggere Enebakkvei.

– Samtidig fortsetter vi kampen for å få flyttet bomringen. Det må til for å få ned trafikkmengden og gjennomkjøringen, ikke bare farten.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.