RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjåføren på 32-bussen tekster i flere minutter på E18


Kjedelig «bare» å kjøre buss? Her tas sjåføren på fersk gjerning mens han bruker tid og oppmerksomhet på mobiltelefonen sin, mens han frakter passasjerer på E18 mellom Lysaker og Aker Brygge.
Kjedelig «bare» å kjøre buss? Her tas sjåføren på fersk gjerning mens han bruker tid og oppmerksomhet på mobiltelefonen sin, mens han frakter passasjerer på E18 mellom Lysaker og Aker Brygge. Foto: Foto: Privat
Mens sjåføren førte 32-bussen innover mot Sjølyst på E18, tekstet han på mobiltelefonen i flere minutter. En sjokkert passasjer filmet sjåføren.

E18/SJØLYST: Filmen er tatt opp på E18 mellom Lysaker og Aker Brygge klokken 18 tidligere denne uken.

SE FILMEN NEDERST I SAKEN!

– Til tider er hastigheten på bussen opp i 90 kilometer i timen i 60-sonen mens bussjåføren sitter og tekster, hevder tipseren, som altså valgte å filme det hele.

Bytter batteri i fart

– På det lengste holdt han øynene borte fra veien i cirka 4 sekunder som skulle tilsvare en uoppmerksom distanse på over 100 meter, sier tipseren. Dette kan vi selv se på filmen, sier han til dittOslo.

– Ikke nok med det, litt senere gjennomfører han også batteribytte mens han dundrer gjennom ved Sjølyst i 80 km/t, sier han.

– Jeg synes det er helt horribelt at en bussjåfør som har ansvar ikke bare for sine egne passasjerer, men også medtrafikantene, kan fremvise en slik respektløs holdning i trafikken, spesielt med tanke på størrelsen på en buss i forhold til andre trafikkanter, sier mannen, som mener at det bare må være et tidsspørsmål før slik aktivitet fører til alvorlige ulykker, om det ikke har gjort det allerede.

Fortell om dine opplevelser i kollektivtrafikken her

Sjåfør kjøpte tomt?

Vi har fått flere innspill fra våre lesere i det siste om rar og potensielt farlig oppførsel av sjåfører i kollektivtrafikken. Et av disse tilfellene gjaldt en sjåfør på 31-bussen i morgenrushet mellom Solli plass og Wessels plass.

– Sjåføren snakket høyt i mobil om et tomtekjøp, og han hadde slett ikke håndfri telefon. Det var tydelig en privat samtale, og den varte i hvert fall fra Solli plass og til Wessels plass. Om han holdt på lenger, vet jeg ikke, for der gikk jeg av, sier tipseren.

Han syns det er rart at sjåføren tør dette, spesielt i rushtiden mens mennesker i hopetall ferdes i fotgjengerfelt, og trafikken er ganske kaotisk.

– Ha hendene på rattet

Til NRK sier Ruter at det er forbudt for bussjåfører å snakke i mobiltelefon mens de kjører, så fremt situasjonen ikke krever at de må varsle politi eller andre nødetater.

– Jeg har ikke sett denne videoen selv, men er man sjåfør i kollektivtrafikken, skal man ha hendene på rattet og ta vare på passasjerenes sikkerhet, sier informasjonssjef i Ruter Gry Isberg til NRK.

SE FILMEN MED BUSSJÅFØREN SOM TEKSTER:

Fortell om dine opplevelser i kollektivtrafikken her

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere