*Nettavisen* Nyheter.

Sjakk matt!

For andre år på rad sikret Prinsdal SFO seg seieren i Bydelsmesterskapet i sjakk. Vinnerne mener pokalen bare kan bli stående.

Prinsdal: Jeg fikk høre hele veien til mesterskapet på Lusetjern at jeg var teit som tok med vandrepokalen fra Prinsdal. De fire deltakerne mente det ikke var nødvendig fordi vi bare måtte ta den med oss tilbake igjen. Gjett om jeg fikk høre det på hjemveien etter seieren, sier baseleder Siv Akre smilende. Frida Wathne Tangen, Henning Hov og brødrene Syver og Jørgen Borren utgjorde superlaget som slo seks andre SFOer i Søndre Nordstrand og dermed kan kalle seg bydelsmestre i sjakk. De andre deltakerne ble lei seg da de tapte. Noen begynte nesten å gråte, forteller Henning. Da er det viktig å trøste, understreker Jørgen. Men uansett hvor mange tårer det blir: sjakktriksene deler de ikke med noen.

Ingen slår bestefar

De fire har gått på sjakk-kurs en gang i uken siden mars og spilt uttallige omganger både på SFO og hjemme. Jeg har spilt masse mot mamma og pappa. Pappa er vanskeligst å slå, sier Henning Hov. I mesterskapet slo han ut alle konkurrentene i første runde på hvert sett. Syver Borre synes lillebroren Jørgen er den tøffeste motstanderen. Eller forresten, jeg tror faktisk Bestefar er ennå værre. Ingen klarer å slå ham, retter Syver etter å ha tenkt seg om litt.

Ikke alle familiemedlemmer er like store sjakkentusiaster som disse fire er. Henning kan fortelle at han lenge har prøvd å få lillesøster bitt av basillen, uten hell. Jeg har spurt henne mange ganger, men hun vil aldri, sier han. Ikke broren min heller, sier Frida oppgitt. Da er det lettere å finne en spillkamerat på SFO. Hva er det morsomste med å spille sjakk? Å vinne!, sier Syver skråsikkert. Jeg syns det er gøy fordi man må tenke masse og husker ting bedre. Og så er det morsomt å slå ut de beste brikkene som dronningen og tårnet, legger Henning til. Så gjenstår det å se om vandrepokalen står på hylla i Prinsdal SFO også til neste år.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.