RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjakkmestere fra Oslo gleder seg


SJAKKPRINSESSE: – Jeg er så spent, sier Groruddalens Jarani Suntharalingam (16) fra Høybråten, som har spilt sjakk i mange år.
SJAKKPRINSESSE: – Jeg er så spent, sier Groruddalens Jarani Suntharalingam (16) fra Høybråten, som har spilt sjakk i mange år. Foto: Foto: Julie Messel
Bystyrepolitikeren Marianne Borgen og skolejenta Jarani Suntharalingam kommer til å benke seg foran tv-en når VM-finalene i sjakk går av stabelen lørdag.

OSLO: – Som gammel Veitvet-mester i sjakk fra 60-tallet, følger jeg nøye med på Magnus Carlsens sjakktriumfer og kommer til å følge med på VM finalen, sier den erfarne bystyrepolitiker og leder av miljø- og samferdselskomiteen Marianne Borgen (SV).

Nå er det bare få dager før det braker løs i Chennai i India, der vår egen Magnus Carlsen (22) skal spille mot verdenseneren indiske Vishy Anand.

Strategi

Borgen er en av svært mange som kommer til å følge verdens sjakkyndling, Magnus Carlsen, når han entrer sjakkrommet i Chennai i India på lørdag.

LES OGSÅ: Finn Møller (88) er sjakkens grand old man

– Sjakk er et fascinerende spill, og jeg skulle ønske flere jenter spilte. Selv har jeg en stor takk til gamle læreren vår på Veitvet skole Bror Eeg, som klarte å få med oss jentene slik at vi stilte med historiens første jentelag i Oslomesterskapet i sjakk, sier Borgen.

Hun husker med latter og vemod dagene som 10-åring på Veitvet skole der en idealistisk og ivrig lærer tok jentene med på sjakken.

– Det er jo et spill der man får trenet sine strategiske evner, sier Borgen, og innrømmer at hun tror hun har hatt stor glede av spillet også i politikersammenheng.

– Så Tøyen kan takke Bror Eeg for at de fikk gavepakke fremforhandlet av Borgen tidligere i år?

– Hehe, jeg har nok uansett tatt mye av det med meg videre. Det handler om å forestille seg hva andre gjør når du har gjort ditt trekk, sier Borgen, som fremdeles er glad i spille sjakk.

Dét deler hun med 16-åringen Jarani Suntharalingam fra Høybråten som går på Fyrstikkalleen skole.

– Én av oss

Sin unge alder til tross har hun spilt sjakk i mange år, og er en erfaren spiller.

LES OGSÅ: Jarani er Groruddalens sjakkprinsesse

Hun spiller i Oslo Schackselskap. Jarani er ikke den eneste i familien som spiller sjakk, broren hennes, som er 19 år, er også en dyktig sjakkspiller, og er tidligere norgesmester han også.

– Det er han som har lært meg å spille. Men pappa spilte også sjakk, da han var barn, på Sri Lanka, forteller Jarani.

– Klart Magnus Carlsen er et forbilde. Vi er ikke så mange som spiller, og det er jo utrolig at en av oss, fra lille Norge kan nå så langt, sier hun til dittOslo.no.

Lørdag var hun på vei til lagspill i Moss med fem andre jenter:

– Vi snakket ikke om annet. Alle gleder seg til dette, sier hun om VM-finalen lørdag.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere