Sjalu kampsportutøver banket ekskjærestens venn

DØMT: 25-åringen fra Søndre Nordstrand ble dømt til ett år og seks måneders fengsel i Oslo tingrett.

DØMT: 25-åringen fra Søndre Nordstrand ble dømt til ett år og seks måneders fengsel i Oslo tingrett. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Tingretten mener 25-åringen brukte våpenlignende gjenstand da han gikk til angrep på småbarnsfaren.

OSLO TINGRETT: Tre menn møtte nylig i Oslo tingrett tiltalt for grov vold mot en småbarnsfar på Mortensrud 29. juli i fjor.

Småbarnsfaren ble da slått gjentatte ganger i bakhodet, ansiktet og kroppet med knyttet neve og med en skarp knivliknende gjenstand, trolig en slåsshanske.

Hovedmannen, en 25 år gammel mann fra Søndre Nordstrand, erkjente seg skyldig etter tiltalen i tingretten. De to andre, en 26-åring og en 21-åring fra Bydel Østensjø erkjente ikke skyld.

De ble også frifunnet fordi tingretten mener det ikke er tilstrekkelig bevist at de deltok i voldshandlingen eller var klar over hovedmannens planer forut for episoden.

Fulgte etter

Foranledningen var et brudd med mannens kjæreste omtrent ett år tidligere, blant annet etter noen voldsepisoder.

25-åringen skal etter bruddet ha fulgt etter ekskjæresten og blant annet stått i lengre perioder utenfor butikken hun jobber i.

Den fornærmede småbarnsfaren ble tilfeldig kjent med ekskjæresten og hjalp og støttet henne da hun var redd 25-åringen som ved et par anledninger oppsøkte småbarnsfaren og beskyldte han for utroskap.

Kampsport

Retten mener angrepet på småbarnsfaren var planlagt fra den sjalu 25-åringens side og at det på ingen måte dreide seg om en nødvergehandling slik han forklarte i retten.

Retten mener det ble brukt en våpenliknende gjenstand og ikke en nøkkel som tilfeldigvis ble med opp av bukselommen da 25-åringen, ifølge egen forklaring, ble angrepet av småbarnsfaren.

Ifølge 25-åringens egen forklaring i retten har han trent kampsport i mange år og blant annet vært på landslaget i den aktuelle idretten.

Småbarnsfaren fikk tre dype kutt i bakhodet og et fem centimeters kutt i håndleddet som måtte sys med 12 sting etter voldshandlingen. Han har vært sykmeldt i lengre tid og slitt med posttraumatisk stresslidelse etter hendelsen.

Skuffet

Retten mener volden er begått under særdeles skjerpende omstendigheter og i tråd med aktors påstand ble 25-åringen dømt til ett år og seks måneders fengsel. Seks måneder av straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Mannen må også betale 80.000 kroner i oppreisning og 3.500 kroner i erstatning til småbarnsfaren.

– Han er skuffet over ikke å bli trodd på at det var en nøkkel som ble brukt. Han erkjenner at han slo som følge av at fornærmede dyttet. Dette gir utslag i en høyere straffeutmåling og vi vurderer en full anke av saken, sier mannens forsvarer Tom Barth-Hofstad.


Les også:

16- og 17-åring dømt for fyllekjøring

Omreisende bande stjal ni sykler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.