Sjalu mann dømt for drapstrusler i Munkedamsveien

 

 

En mann i slutten av 30-årene er i Oslo tingrett dømt til 45 dagers fengsl for drapstrusler og legemsfornærmelse mot en svensk kvinne i Munkedamsveien.

OSLO: En mann i slutten av 30-årene er i Oslo tingrett dømt til 45 dagers fengsl for drapstrusler og legemsfornærmelse mot en svensk kvinne i Munkedamsveien.

Det var i juli i år at mannen truet med å skyte og drepe kvinnen, i tillegg til at han påførte henne gjentatte slag i ansiktet og på kroppen.

I retten forklarte tiltalte at han hadde inntatt store mengder alkohol den aktuelle juli-kvelden og natten. Han hadde drukket en liter cognac, og husket lite av det som hadde skjedd før politiet kom til fornærmedes leilighet.

Den domfelte er tidligere samboer med fornærmede, men de hadde flyttet fra hverande i fjor. Fortsatt hadde de et forhold, og den domfelte hadde nøkkel til kvinnens leilighet.

Kvelden før hadde mannen tatt seg inn på egenhånd mens kvinnen var på jobb. Da hun kom hjem sent på kvelden ble det krangel. Dette fordi domfelte hadde fått høre at en kamerat av ham hadde hatt sex med kvinnen. Han følte seg tråkket på.

Mannen erkjente å ha utøvd vold mot kvinnen, og han forklarte at det også tidligere har forekommet krangel og slåssing. Fornærmede på sin side fortalte retten at hun aldri hadde hatt noe forhold til kameraten. og at sjalusien ikke var berettiget.

Hun beskrev en kveld med dramatisk vold der mannen forsøkte å kvele henne med en pute, en kveld der hun ble tildelt en rekke slag og spark, og en situasjon der mannen truet med forskjellige former for drap. Han ville slå henne i hjel med tomflasken når han ble ferdig med å drikke, videre skulle den dømte skaffe en pistol og skyte henne.

Retten fant det hevet over rimelig, fornuftig tvil, at tiltalte hadde øvd vold mot fornærmede som beskrevet i tiltalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.