RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjamanen i Uranienborgveien


SJAMAN FOR LIVET: På beste Oslo vest har sjamanhealer Eirik Myrhaug hjulpet mange ved hjelp av sine evner, kunnskap, trommer, rasler og bønner. I tillegg utdanner han sjamanhealere.
SJAMAN FOR LIVET: På beste Oslo vest har sjamanhealer Eirik Myrhaug hjulpet mange ved hjelp av sine evner, kunnskap, trommer, rasler og bønner. I tillegg utdanner han sjamanhealere. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING
Eirik Myrhaug er NVE-ingeniøren som var en av lederne av sultestreiken mot Alta-utbyggingen og som senere ble kjent som den samiske sjamanen som stoppet stormen i nord.

Frogner: Overtro, kvakksalveri, tull og tøys og trolldom. Inntil nylig vanlige ord om hendelser og helbred som ikke kan forklares på «vanlig vis».

Men noe har endret seg kraftig de siste årene, og healing kom for alvor på dagsorden da boka om Snåsamannen kom.

For ikke å snakke om da det ble kjent at han hadde hjulpet Petter Northug i forbindelse med Tour de Ski i 2009.

Sjaman for livet

– Velkommen etter! Dere er litt mer skeptiske dere søringa.

Sjamanhealer Eirik Myrhaug smiler. Nylig var boka om hans liv og virke, «Sjaman for livet», på plass hos bokhandlerne, skrevet av Grace Brynn og hans kone Bente Brunvoll.

– Da jeg vokste opp i Gratangen i Troms jobbet sjamaner og leger parallelt med helbreding. Det var et helt naturlig samarbeid. Min far og bestemor var begge sjamaner, og min far overleverte kunnskapene til meg på 70-tallet.

Eirik Myrhaug har vært sjamanhealer på heltid siden begynnelsen på 90-tallet. Før det var han ingeniør i NVE og Skanska.

– Den samiske identiteten våknet i meg samtidig med slaget om Altaelva i 1981. Jeg ledet sultestreiken og ble vel kjent som ingeniøren som hoppet av.

Årene som fulgte viet Eirik til arbeidet med en økologis økonomimodell.

– Den vant stor anerkjennelse i Norden, og regnes som et pionerarbeid. Kort fortalt dreier det seg om en moderne form for sirkulasjon av varer og tjenester, og modellen var rimelig forut for sin tid.

Om klarsyn og å løfte i flokk

Nå har Eirik Myrhaug mer enn nok å gjøre som sjamanhealer på Frogner.

– Det er fantastisk når folk går ut av døra her til et bedre liv. Vi mennesker vil alltid møte nye utfordringer, men jeg har hjulpet mange til å finne ut hvordan de kan leve livene sine best mulig.

Eirik forteller også om blødninger han har stoppet via fjernhealing, bortkomne mennesker og dyr han har funnet – og ikke funnet.

– Synene og informasjonen jeg får som klarsynt skal tolkes rett, og det er ikke alltid like enkelt.

Eirik får mange svært konkrete oppdrag. Som for eksempel å stilne et forferdelig uvær i nord 1997, som hadde vart i uker.

– Via Harstad Tidende oppfordret jeg folk til å «tenke været godt». Klokka 21 hver kveld sendte vi godtvær tanker i samlet flokk, og jammen fikk vi sola tilbake. Det ble mye oppstyr og pressedekning om hvit magi og slikt.

Erik ler. Boka hans byr på mange tilsvarende, tilsynelatende uforklarlige hendelser.

Kvanteforskning og Mayakalender

– Det er ikke noe hokus pokkus. Min forklaring på hvordan healing virker og henger sammen med universets krefter, er helt i tråd med hva internasjonale forskere hevder, sier Eirik.

Og det er kvanteforskning han snakker om.

Oppmuntrende ord til alle som tror livet på jorda snart er slutt har han også.

– Mayafolket kjente utviklingsforløpet, og kalenderen deres gikk ut 28. oktober i år. Det betød ikke verdens undergang, men at vi nå er ferdig utviklet, og i starten på en ny tid.

– Den uroen som oppleves i verden for tiden kan sammenliknes med fødselssmerter. Vi opplever altså fødsel av en ny tid med en ny bevissthet. Det som er innlysende er at den økonomiske veksten ikke kan fortsette, men vi har alt vi trenger på kloden hvis vi bruker det riktig. Og det må vi! 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere