RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi vil bli en institusjon i nabolaget, der folk kan møtes og barn kan gjøre lekser når de har glemt nøklene sine, sier Katrin Schauer og Ola Refsnes.
– Vi vil bli en institusjon i nabolaget, der folk kan møtes og barn kan gjøre lekser når de har glemt nøklene sine, sier Katrin Schauer og Ola Refsnes. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING

Sjarmerende Liebling

Kati fra Bayern og Ola fra by’n har hatt en våkenatt eller to på veien mot drømmen – alt-mulig-caféen Liebling på Løkka.

BIRKELUNDEN: – Jeg kjøpte kaffemaskinen lenge før vi fant lokalet! Bayerske Katrin Schauer, alias Kati, snakker strålende norsk.

– Og det var kanskje like greit. Hadde vi visst hvor strevsomt og over fatteevne byråkratisk denne prosessen ville bli, hadde vi kanskje aldri startet den. Men nå er vi bare strålende lykkelige over en fantastisk respons fra nabolaget vårt!

Forsvarstale

– Jeg vil tro det er første gang naboer står opp i bydelsutvalgets spørretime og argumenterer for åpning av et serveringssted. Fantastisk!

Ola Refsnes ser utover sitt nye kongerike, som en torsdag formiddag knappe to uker etter åpning er velfylt. Barnevogner med følge, studenter og lunsjere generelt skaper riktig god stemning.

Menyen passer til åpningstiden, 08.30 til 20.00 hver dag, og Katis fedreland representeres på ypperlig måte.

Harry Klein og lokal design

– Vi har tatt med oss litt tyske spesialiteter, men latt oss inspirere mer av Berlin enn Bayern.

Kati smiler og finner frem menyen, som blant annet byr på pausenbrot, doppeldecker, süssigkeiten og Harry Klein. Sistnevnte muligens spesielt aktuell i julebordstida; 1 Paracet, 1 dagens kaffe med påfyll, 1 glass vann og 4 låter på jukeboksen. Det burde gi lys i tunnelen på en ellers tung morgen.

Det hyggelige hjørnelokalet inneholder også en butikkdel, med saker du ikke finner andre steder i byen. Kule lamper, litt klær og stæsj og originale gaveartikler. Og er du svak for tysk julebakst er Liebling stedet for hamstring!

Rullestolrampe og Rock-Ola

En av Kati og Olas byråkratiske kamper sto rundt Lieblings inngangsparti. Ola sitter i rullestol, så en rampe måtte på plass. Og slike er det selvfølgelig utallige krav til.

– Det var litt stritt en periode, men vi fikk til en fin løsning med en asfaltert liten rampe. Jeg har savnet å kunne komme inn på de cafeene jeg har lyst til, så jeg regner med at flere enn meg vil ha glede av rampen. Det var med stor glede jeg så faren min og noen venner hogge steintrappa i stykker i sommer. Nå er det bare å trille inn!

Og sette på en gammel skive, kanskje, på jukeboksen, og hive seg over en liebling-tallerken.

– Skriv at det er nydelig mat her, hilser nabobordet, da Østkantavisa pakker sammen og takker for seg.

Adressen er Øvrefoss 4, rett bak Foss videregående, vet dere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere