RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjarmerende tradisjoner


Journalist og forfatter Øyvind Holen
Journalist og forfatter Øyvind Holen
Øyvind Holen sammenlikner julefeiringen med å se favorittfilmen for tjuende gang.

Fortell om ditt beste juleminne

- En jul hjemme på Lindeberg sto bilbane skrevet i STORE BOKSTAVER på ønskelista. Men grådige barneøyne så allerede tidlig på julekvelden at det ikke var noen pakker i bilbanestørrelse under treet. Da pappa til slutt kom bærende på den store ekstragaven, ble spontan glede raskt forvandlet til bunnløs fortvilelse da det viste seg at innpakningspapiret ikke skjulte en Scalextric, men en rattkjelke. Som den drittungen jeg var, satt jeg meg ned i trappa for å furte over "den verste jula noensinne". I romjula ble sorgen til skamfølelse da jeg skjønte at dette faktisk var den beste julegaven noensinne - vi havnet til og med i lokalavisas vinterreportasje med vårt "hypermoderne akebrett med ratt". Dette er kanskje ikke mitt beste, men helt klart ett av de sterkeste juleminnene - en evig påminner om at bortskjemthet burde være en av de sju dødssyndene.

Hva synes du er det aller beste med julen?

- Alle de små seremoniene og tradisjonene. Å feire jul er som å se favorittfilmen for tjuende gang, man vet absolutt alt som skjer, men det er nettopp det som er sjarmen. Men med en snart tre år gammel datter i huset fremstår nå jula som noe nytt og spennende, den etterlengtede oppfølgeren til favorittfilmen.

Hva spiser du i julen?

- Alltid pinnekjøtt. Pappa er fra Bergen, og mamma fra øya Ona, så menyen har aldri vært oppe til debatt. Kona er egentlig ribbejente, men lot seg villig omvende siden hun synes pinnekjøtt smaker bedre.

Hva skulle du helst ha spist i julen?

- Etter utallige Donald-historier som kretser rundt kalkun, fikk lillebror og jeg trumfet gjennom kalkunmiddag på nyttårsaften i barndommen. Denne tradisjonen har det dessverre ikke blitt plass til i voksen alder, så det store kalkunmåltidet er noe jeg definitivt savner. Vi får vente til jentungen krever det etter noen år med Donald.


MIN JUL:
1. desember: Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen
2. desember: Komiker Odd-William Magnusson
3. desember: Inger Seim, Bydel Alna
4. desember: Kantor Terje Winge, Grorud kirke
5. desember: Knut Røli, BU-leder på Alna
6. desember: Maria Brattebakke, bydelsdirektør i Bydel Stovner
7. desember: Lokalpolitiker Sandra Karoline Røysum
8. desember: Langrennsløper Øystein Pettersen
9. desember: Espen Aas, stasjonssjef på Stovner politistasjon
10. desember: TV2s sportsanker Carsten Skjelbreid
11. desember: Statsminister Jens Stoltenberg
12. desember: Rapper Jonathan Castro

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere