RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjarmerte de eldre

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp), møtte fredag både fornøyde og misfornøyde bruker på Lambertseter dagsenter.

Lambertseter: Nordstrands Blad har lenge fulgt saken om eldre dagsenterbruker som ble flyttet til Lambertseter ungdomsklubb. Forrige uke tok TV2 opp saken og i den forbindelse lovet Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp), å avlegge en visitt på dagsenteret. Fredag var hun på plass.

Jeg har sett oppslagene om dagsenteret og ville opp hit selv for å møte brukerne, høre hva de synes og se meg om i lokalene. Jeg har registrert at det er delte meninger i saken, sier Listhaug.

Og delte meninger er det fortsatt. En del av brukerne er fornøyd med dagsenteret, mens andre er svært misfornøyd.

Jeg synes det er meget bra her, alle tiders. Personalet er så flinke og hyggelige, sier Rolf Larsen.

Jeg synes det er skammelig å plassere oss her. Når det er mye folk her er det ikke mulig å komme seg fram på grunn av alle rullatorene, og ute er det ingen steder vi kan oppholde oss. Hvis de får bygget terrasse her er det jo flott, men det blir ikke i vår levetid, sier Solveig Bjerve som er svært opprørt over at bydelen nok en gang skal spare penger på de eldre.

Mye av problematikken ligger i at lokalene er bygget som og tilpasset til ungdomsklubb. Sofaene er moderne og lave og de eldre sliter med å komme seg opp. Spisebordet er egentlig et biljardbord og det er ikke opparbeidet utearealer som er tilpasset eldre som er avhengig av rullator.

Sylvi Listhaug var enig i at lokalene ikke var godt nok tilpasset eldre, men forventer at Bydel Nordstrand tar tak i dette raskt.

Jeg forventer at bydelen legger til rette for brukerne og skaffer til veie det som trengs her, sier hun. De ansatte ved dagsenteret er nå i gang med å velge et brukerråd. Dette vil trolig være på plass i løpet av de neste ukene.

Da kan de eldre være med på å drøfte egen hverdag og påvirke hvordan det skal bli her, sier Ann-Kristin Jøntvedt som er styrer på dagsenteret.

Det er fem årsverk knyttet til dagsenteret på Lambertseter og de ansatte får veldig mye skryt av brukerne.

Brukerne er veldig fornøyde med dem som jobber her. Det er en ønskegjeng å jobbe med, sier Ann-Kristin Jøntvedt

Verken Sylvi Listhaug eller bydelsdirektør Per Johannessen, som også var til stede under byrådsbesøket, kunne love eller si noe konkret i forhold forbedringer ved dagsenteret.

Jeg har stor forståelse for at de eldre føler det er vanskelig å flytte, men jeg håper at brukerne synes det blir bra på sikt, sier Listhaug.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere