*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk den frokostgjesten!

Frokostvert og statsminister Jens Stoltenberg viste seg til bordet for Bill Gates. Sammen diskuterte de det videre arbeidet med å få livsviktig vaksine ut til fattige barn i verden. – Jeg er imponert over det Gates har fått til, sier Stoltenberg. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

En av de mestinnflytelsesrike personene i verden de siste årene var på Frogner mandag morgen. Microsoft-gründer Bill Gates var invitert på frokost hos statsminister Jens Stoltenberg i statsministerboligen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bill Gates mener vaksinarbeidet har hatt store framgang. – Jeg er en utålmodig optimist, sa han.

BYDEL FROGNER: Tilogmed for en statsleder er det spesielt å ta i mot Bill Gates. Lenge var han verdens rikeste mann før han ga bort store deler av sin formue til veldedige Bill & Melinda Gates Foundation. Nå reiser han rundt i verden for å få verden til å bidra til vaksinealliansen GAVI. Den ble grunnlagt i 2000 med støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation og Norge. Så langt har GAVI bidratt til vaksineringen av 250 millioner barn.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har vaksinen reddet over fem millioner liv. Temaet for frokostmøtet i Statsministerboligen var hvordan dette arbeidet kan styrkes.

Foran møtet i GAVI i London 13.juni, samarbeider Gates og Stoltenberg om Etter en kort fotosession med Stoltenberg og Gates, ble pressen sendt på dør. Og de pratet over en overdådig frokost. Og under pressekonferansen etterpå pratet Gates ivrig og lenge om sitt hjertebarn.

Del på Facebook

– Tenk på barna

– Jeg vet at dere har deres nasjonaldag i morgen. Dessverre er jeg ikke her i morgen. Men mens dere feirer 17.mai og tenker på hvor viktig barna deres er, håper jeg dere også tenker på hvor viktig det er at vaksinen når ut til barn i verden, sier Gates.

Han mener den skjeve tilgangen på livsviktig vaksine viser store paradoksene er.

– De rike landene har ikke disse sykdommene vi vil bekjempe. Men det er vi som sitter på vaksinene.

Optimist

Stoltenberg mener sin frokostgjest har utrettet mye for vaksinesaken.

– Jeg er imponert over jobben du har gjort de siste årene, sa Stoltenberg.

Jobben har blant bestått i øke bevisstheten blant de som sitter på pengesekkene. Blant dem legemiddelselskapene.

– Jeg er veldig fornøyd med framgangen vi har hatt. Men jeg er en utålmodig optimist, sier Gates.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.