RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk den gjestelæreren!


Utenriksminister Jonas Gahr Støre sørget for en spennende time for elevene.
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sørget for en spennende time for elevene.
Jonas Hamang ved Persbråten videregående skole er ung og politisk engasjert. Fredag fikk han stille spørsmål til sin navnebror Jonas Gahr Støre. Utenriksministeren sørget for en unik og en interessant skoletime for elevene.

PERSBRÅTEN:Utenriksminister Jonas Gahr Støres bok " Å gjøre en forskjell" er pensum for 60 tredjeklassinger ved Persbråten videregående skole. De har valgt faget "Politikk og menneskerettigheter." Fredag morgen var elevene ekstra konsentrerte. Gjestelærer var nemlig Vinderen-beboer Jonas Gahr Støre. Navnebror og medlem i AUF, Jonas Hamang nærmest jubler for at en landets travleste mennesker valgte å komme til dem.

– Det er sjelden en time går så fort! Dette var veldig interessant. Å ha en så profilert og kjent politiker til stede er bare glitrende, sier Hamang.

Og han er glad for at Gahr Støre dro frem Norges politikk i forhold til klasebomber. Gahr Støre trekker frem det som noe han er stolt over.

– Det er nemlig AUF-politikk! Det var vi som dro opp denne saken i sin tid, sier en svært fornøyd Hamang.

– Kjente meg igjen!

Klassevenninne og ferskt medlem i AUF, Anni Ritzer synes det var ekstra gøy å møte Gahr Støre. Og ikke minst å få stille ham spørsmål. Ritzer er datter av tidligere barne -og familieminister Grete Berget.

– Vi traff ham i New York for noen år siden. Og det husket han. Og denne timen var veldig interessant.

Det ble den for de andre elevene også. Lærerne Clemens Saers og John-Inge Skaardal er glade for at utenriksministeren prioriterte å komme til Persbråten. Han er en ettertraktet mann.

– En unik mulighet for elevene, sier Skaardal.

Gahr Støre mener et slikt møte må prioriteres.

– Det er viktig å møte dem vi driver politikk for, og spesielt unge mennesker. Jeg synes det er flott å få komme hit!

Tøff jobb

Elevene fikk blant høre at det ikke alltid er lett å være utenriksminister. Selv holdt han å bli drept under terrorangrepet på Serena Hotel i Kabul i 2008. Og når han fikk spørsmål om veien videre i Afghanistan, fikk elevene et innblikk i hvor tøff hans jobb kan være.

– Av og til kan man stille seg seg spørsmålet om hvorfor vi er i Afghanistan. Og når jeg sitter med en mor, bror og en båre på Gardermoen, stiller jeg det spørsmålet. Det er tøft og vanskelig. Jeg er en del av dem som har sendt våre styrker dit. Men selv om det er vanskelig, må vi gjøre dette, sa han til en lydhør forsamling.

De stilte godt forberedt. Gahr Støre fikk spørsmål om hvorfor vi trekker ut FN-styrker fra Tsjad. Om hvordan de tre partiene i regjeringen fungerer sammen. De spurte om bistand. Og ikke minst hva slags visjon Gahr Støre har for verden. Et ikke helt lett spørsmål å svare på der, altså.

– Det er jo et eksistensielt spørsmål. Men, en verden hvor alle kan få utnyttet sitt potensial er en god visjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere