Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den julegaven!

Det lønte seg for Heming å ha gode planer og en god søknad. Klubben har fått tidenes julegave av Sparebankstiftelsen. Pengene skal brukes til å gjøre Hemingbanen til et samlingssted for alle. Alexander Synstad

RØA: En landskapsarkitekt er i gang med å planlegge hvordan "nye" Hemingbanen vil se ut. I august står tre nye femmer-baner med kunstgress ferdig på Hemingbanen. Tidligere i år sto klubbens nye stolthet, idrettshallen ferdig. Nå kommer 750.000 kroner fra Sparebankstiftelsen. Heming planlegger blant annet beplantning, utsetting av sittegrupper og bygging av tribune. Svein Gundersen og Nic. Berg i Hemings fotballstyre jubler over gaven.

– Dette er en fantastisk julegave, sier de to.

Idrettsklubber har flere støtteordninger de kan hente penger fra. Men til sosiale aktiviteter finnes det ingen støtteordninger.

– Vi får ikke penger til alt det som skjer rundt idretten. Men der kom heldigvis Sparebankstiftelsen inn. Vi ønsker at Hemingbanen skal kunne brukes til mer. I området rundt Slemdal finnes det jo ikke så mange fellesarealer, sier Berg.

– Gir oss frihet

Å reise den nye idrettshallen var et kjempeløft for Heming. Inntektene fra treningssenteret og annet går til å nedbetale det som er igjen av gjeld. Og det vil Heming gjøre raskest mulig.

Pengene fra Sparebankstiftelsen kan bare brukes til prosjekter og utstyr,og ikke til drift.

Heming ønsker med denne nye planen for idrettsanlegget å bli et sosialt knutepunkt. Og ikke bare for egen klubb og egne medlemmer.

– På kamper er det alltid mange foreldre til stede. Vi vil gi dem en trivelig opplevelse. Og med de nye banene som står ferdig neste år, ønsker vi at mange barn og unge skal få et sted å være og spille fotball på. For eksempel barn fra Ready. Vi vil gi ekstra løkkefotball-tid.

At vi får disse pengene gir oss større frihet til å lage det anlegget vi ønsker oss. Pengene hadde vi jo ikke budsjettert med.

– Alle kan søke

Banksjef Britt Tonby i DnBNors filial på Røa tok i mot alle de lokale søknadene. Hun ga sin anbefaling til Hemings søknad før den ble sendt videre for sentral behandling. Hun er svært glad for at Heming fikk pengene.

– Vi tente veldig på Hemings plan. Det er veldig hyggelig for oss å kunne være med på å skape trivsel i lokalmiljøet, sier Tonby.

Det drypper også penger på flere lokale tiltak i denne runden. Det Gule Huset på Slemdal får 20.000 kroner til filmkameraer og redigeringsutstyr. Hovseter fritidsklubb får det samme beløpet. Disse pengene skal brukes til lydutstyr.

Tonby oppfordrer alle med gode ideer og prosjekter om å søke om midler fra Sparebankstiftelsen.

– Lokalt er ikke dette fondet så kjent, så jeg håper flere får øynene opp for det. Det er penger å hente her, sier Tonby.

På landsbasis delte Sparebankstiftelsen ut 90 millioner kroner til forskjellige tiltak.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser