*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk den maihaugen!

Bydelspolitiker Anita Asdahl Hoff foran snøberget som dekker den blåmerkede turstien hun står på. Foto: Foto: Privat

Slik så snødeponiet i Voksenkollveien ut da beboer og Høyre-politiker Anita Asdahl Hoff gikk tur 16.mai.

– Det vil neppe smelte i år, konstaterte Asdahl Hoff om snøen som falt i vinter da bydelsutvalget i Vestre Aker diskuterte fremtidige løsninger for snørydding på torsdag.

LES OGSÅ: Oslos nye fjellkjede

Dagen før nasjonaldagen gikk hun tur i området som friluftsetaten og samferdselsetaten tidligere i år ble enige om å bruke til snødeponi. Hennes rapport fra Voksenkollveien er klar: Det flere meter høye snøberget over den blåmerkede stien i området er umulig å krysse.

Del på Facebook

– Pinlig

LES OGSÅ: Siste vinter med snødeponi på Hasle

I bydelsutvalget i Vestre Aker torsdag ga Asdahl Hoff uttrykk for at hun synes det er direkte pinlig at de to etatene har gjort avtalen om å lage deponi for 2011-snøen innenfor markagrensen. Spesielt så lenge Fylkesmannen avslo å bruke Styggedalen til samme formål av samme grunn.

LES OGSÅ: Vurderer avvikling etter nye prøver

– At friluftsetaten ikke er kjent med at det går en blåmerket sti fra Frognerseteren over Voksenåsen, til Kragstøtten over Holmenkollen og videre nedover åsen er overraskende, sa Asdahl Hoff.

En misforståelse?

LES OGSÅ: - Ansvarsløst!

I innlegget sitt viste hun til at miljø- og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) nå åpner for at snødumpingen i Voksenkollveien rett og slett kan være en misforståelse.

Kallmyr kan imidlertid ikke si noe om hva en slik misforståelse om plasseringen beror på og hvor den gedigne snøhaugen ellers skulle ligget.

– Jeg har nok nevnt at det kan hende dette har skjedd ved en misforståelse, men det er i så fall noe vi må få undersøkt. Hovedpunktet er uansett at dette bare belyser hvor vanskelig vinteren har vært. Enten må vi jo finne plasser å lagre snø på eller vi må slutte å måke snø, sier Kallmyr.

Han trekker frem det positive i at kommunen allerede er fire måneder ute i prosessen med å planlegge neste vinter.

– Vi har allerede vært ute på anbud, er i forhandlinger og kan trolig om kort tid komme med en nyhet om hva vi skal gjøre med snøen neste år, sier Kallmyr som også trekker frem planene om snøsmelting på Bekkelaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag