RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMPONERT: Generalsekretær i Flyktningehjelpen, Jan Egeland, elevrådsleder Constanse Dahl og nestleder Mathias Gravlsæther med sjekken med den imponerende summen penger, som elevene ved Voksen skole har samlet inn til flyktningebarn fra Syria. Foto: Flyktningehjelpen
IMPONERT: Generalsekretær i Flyktningehjelpen, Jan Egeland, elevrådsleder Constanse Dahl og nestleder Mathias Gravlsæther med sjekken med den imponerende summen penger, som elevene ved Voksen skole har samlet inn til flyktningebarn fra Syria. Foto: Flyktningehjelpen

Sjekk den voksne sjekken!

Da Voksen skoles elever viftet med en sjekk på over 144.000 kroner, stilte Flyktningehjelpens generalsekretær Jan Egeland selv opp for å ta i mot.

VOKSEN: Du så dem kanskje i aksjon tidlig i mars, elevene fra Voksen skole som gjorde en iherdig innsats for syriske flyktningebarn som bor i flyktningeleirer i Irak.

Kakesalg og hundelufting

Innsamlingsaksjonen startet mandag 3. mars og varte en uke. Pengene ble samlet inn på fritiden etter skolen. Elevene har selv valgt hvordan de skal samle inn pengene, og det har vært kakesalg, vasking hjemme, lufting av hunder og mye mer.

Fredag 7. mars var det kakesalg i 4. time. Da kunne alle elevene kjøpe kaker til inntekt for Flyktninghjelpens arbeid for de syriske flyktningene.

Elevene har samlet inn 144.560 kroner. Det vil si 262 kroner i gjennomsnitt pr elev.

Sjekken ble overrakt til Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland torsdag 20. mars i gymsalen på Voksen skole, der alle lærere og elever var tilstede.

Voksen-elevene samlet inn over dobbelt så mye som sist aksjon.

– Viktig å hjelpe

– Vi synes pengene går til en veldig bra sak. Det er viktig at vi i Norge hjelper noen som trenger det så mye. Det er veldig urettferdig at vi har det så bra i forhold til dem, og det burde være en selvfølge at vi hjelper andre, sier elevrådsleder Constanse Dahl (13), som går i 7. klasse på Voksen.

– Vi er kjempeimponert over hvor mye penger vi har klart å samle inn til en veldig god sak, sier estleder i elevrådet Mathias Gravlsæther (12). Også han går i 7. klasse.

Klasseforstander og elevrådsansvarlig Stig Hosteland sier at de ble veldig overrasket over det store beløpet de klare å samle inn.

– Bak innsamlingsaksjonen står viljen til elevrådet, og initiativet kommer fra elevene selv. Dette er den viktigste lærdommen vi kan gi barna, sier Hosteland.

Imponerte Egeland

– Jeg er veldig imponert over Voksen skole, av elevene, av elevrådet, av lærerne, foreldrene og alle andre som har støttet denne innsamlingsaksjonen. Vi kan gjøre veldig mye for de syriske flyktningbarna med så mye penger, sier generalsekretær Jan Egeland til dittOslo og Akersposten.

– Det første som skjer når flyktningfamiliene med barn kommer flyktende fra Syria, er at de får telt, mat og først og fremst trygghet. Noe av det første de spør oss om, er om de kan gå på skole. Det skal dere tenke på, når dere har litt mange lekser og det blir litt for mye å gjøre, at det er titusener av flyktningbarn som drømmer om å få gå på skole. Når de får tilgang til skole gjennom Flyktninghjelpen, takket være barn som dere, så blir de veldig glade. For med tilgang til skole kommer håpet om en bedre fremtid, sa Egeland til Voksen-elevene.

LES OGSÅ:

Blåser liv i skolehagen på Huseby skole

"Til russen: Tusen, tusen takk, mange liv blir reddet"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere