RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk denne Datsun-en


JUBILEUMSMODELL: Nissan GT-R SpecV kommer i 40 eksemplarer til Europa
JUBILEUMSMODELL: Nissan GT-R SpecV kommer i 40 eksemplarer til Europa
Dette er bilen som får tyske og italienske superbiler til å skjelve i understellet.

SpecV er utviklet for å være den ultimate modellvarianten av GT-R. Bilens filosofi bygger på det samme produktkonseptet som den opprinnelige GT-R, men har endret og forbedret viktige komponenter som gjør at SpecV er en bil for erfarne og dyktige sjåfører.

Selv om motoreffekten er utforandret (480 hk), er motorens prestasjoner forbedret med en ny styringsenhet for girkassen.

Enheten drar nytte av twin-turboen og oppnår dermed et høyere dreiemoment i området middels til høye turtall, noe som igjen gir høyere girakselerasjon. GT-R skal være god for over 310 km/t.

Bremse- og håndteringsegenskapene er forbedret ved at bilen er utstyrt med karbonkeramiske bremser. Disse er utviklet i et samarbeid mellom Nissan og Brembo.

I tillegg kommer et forbedret fjæringssystem og støtdempere med fast dempeforhold. Andre prestasjonsmodifikasjoner omfatter blant annet eksosanlegg i titan.

Ut med baksetene

Utvendig er SpecV utstyrt med lettvekts racing-style forsterkede aluminiumsfelger, utviklet ene og alene for denne modellen av Nissan Motorsports International (NISMO), Nissans senter for sportsbiler og motorsport i Japan.

SpecV har både hekkspoiler, grill og bremsekanaler i karbonfiber. Samlet utgjør alle disse endringene en vektbesparelse på 60kg.

Innvendig er SpecV en unik to-seter (vanllige GT-R-modeller har i tillegg et baksete med plass til to) med skreddersydde Recaro bøtteseter i karbon, trukket med svart skinn. Den har også karbondetaljer rundt Bose-høyttalerne, instrumentpanelet og i andre deler av interiøret.

Jubileumsmodell

Nissan i Europa skal kun selge 40 eksemplarer av superbilen GT-R, modell SpecV. Det begrensede antallet på bare 40 eksemplarer i Europa symboliserer at det i 2009 er 40 år siden Nissan lanserte den første GT-R.

Bilen vil kun bli stilt ut i Nissans nye Sports-utstillling i Nurburgring-komplekset, noe som gjenspeiler bilens tett bånd mot Nordschleife i Tyskland.  
             

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere