RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk denne drømmebilen


Nå er det klart for en tvers gjennom ny SL - en bil forbeholdt de få.
Nå er det klart for en tvers gjennom ny SL - en bil forbeholdt de få. Foto: Foto: Produsenten
Her er nye Mercedes SL i 2012-drakt.

Mercedes SL har nær 60 års historie og regnes som ikonisk i bilsammenheng. Ikke minst skyldes dette 50-årenes måkevingeutgave.

Ikke for alle

Nå er det klart for en tvers gjennom ny SL, og naturlig nok debuterer den på bilmessen i Detroit. USA er tross alt det viktigste landet for toseteren med foldbart ståltak. Noen havner her i landet også. Men selv om det ruller noen hundre SL i Norge, blir denne bilen aldri allemannseie, selv ikke som brukt.

I siste utgave har «billigvarianten» SL 350, som trolig er den mest interessante varianten sett med norske øyne, gjennomgått en slankeprosess og redusert vekten med hele 140 kilo.

Ny SL 350 yter 306 hk, men forbruket senkes med nær 30 prosent til 0,68 liter/mil. I V8-varianten (SL 500) med 4,6 liters sylindervolum, 435 hk og 700 Nm i drakraft, er forbruket ned 22 prosent.

Rimeligere modell

Fra stillestående og til 100 km/t bruker SL 350 5,9 sekunder, mens den store motoren går øvelsen unna på 4,6 sekunder.

Dagens SL 350 koster 1.426.000 kroner. Selv om prisene langt fra er klare, ventes den nye modellen å bli rimeligere fordi lavere vekt, lavere forbruk og endrede avgifter generelt gir lavere avgift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere