Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk gutterommet

Det finnes mange enkle tips for å avdekke om poden er en tagger, sier Bjørn Øvrum, fungerende politiførstebetjent ved forebyggende avsnitt på Manglerud politistasjon.

Sist søndag tok politiet en av hovedstadens mest aktive taggere på fersken, i det han og kamerater sprayet grafitti i Ekebergveien. Politiet ber nå foreldre om å følge bedre med på hva ungdommene deres foretar seg når de er ute på kveldstid.

Enkle tips

Kommunen har gitt ut en egen brosjyre om tagging, hvor det står oppgitt en del enkle råd og tips om når du bør være ekstra oppmerksom, sier Øvrum. Store ryggsekker, hip hop-tøy med god plass til for eksempel bokser og tusjer, malingflekker på klærne, eller skisser av tagger liggende på skrivebordet, er elementer som bør få foreldrene til å sjekke litt nærmere mener han.
Spør guttungen om hva han har gjort ute så sent, og bruk tid på å forklare hvorfor tagging er galt, oppfordrer Øvrum.
Politiet mener enkelte foreldre ufarliggjør taggingen.
De må tenke på at taggermiljøet i tillegg til hærverk også fører med seg en del andre negative elementer. Rusmisbruk og annen kriminalitet er vanlig blant gjengangerne. Tidligere år har vi også sett flere tilfeller av vold mot t- baneførere og andre som har forsøkt å forhindre hærverket, sier Øvrum.

Negativt med lovlige "taggervegger"

Mange foreldre lar seg lure til å tro at det finnes mange lovlige vegger å tagge på, og at det derfor ikke gjør noe at ungdommene forlater huset utstyrt med sprayboks. Der tar de imidlertid feil. Taggervegger har vist seg å virke mot sin hensikt, noe som gjorde at bystyret nylig vedtok å forby slike vegger på all kommunal eiendom. Også inne på fritidsklubber er dette nå forbudt. Lovlige taggervegger er derfor en myte, og ikke noe man nødvendigvis skal stole på, avslutter Øvrum.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre