Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hva boligen din er verdt

Se gjennomsnittet for din bydel, og regn deg frem til markedsverdien i vår store boligoversikt.

OSLO: Nedgangen i boligprisene på landsbasis var på beskjedne 0,2 prosent fra oktober til november. Korrigert for sesongvariasjoner viser tallene en økning i prisene på 0,5 prosent.

Nye tall

Det viser de helt ferske tallene som torsdag ble presentert av Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i samarbeid med Econ Pöyry og FINN.

– På tampen av boligåret 2011 kan vi slå fast at markedet går inn for en «myk landing» med avdempet prisvekst og normalisert omsetning etter et meget aktivt år, sier nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Statistikken viser at omsetningen av bruktboliger så langt i år har økt med 7,5 prosent siden tilsvarende periode i 2010. Allerede ved utgangen av november er den forrige årsrekorden fra 2010 passert med god margin.

Sjekk din bydel her, og ganger du prisen med antall kvadratmeter i din bolig, finner du dens antatte verdi i markedet akkurat nå:

Groruddalen

I bydelene Alna og Bjerke er prisene uendret fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i bydelene er nå henholdsvis 30.700 og 34.900 kroner, en oppgang på ni prosent begge steder i forhold til november i 2010.

I Grorud faller prisene marginalt med én prosent fra oktober til november. På Stovner er prisene uendret. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i bydelene er nå henholdsvis 29.000 og 28.400 kroner, en oppgang på ti prosent begge steder i forhold til november i 2010.

Fest i vest

Frogner og Ullern er de to eneste stedene i Oslo hvor boligprisene stiger, med én prosent begge steder fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i Bydel Frogner er på 55.000 kroner, en oppgang på ti prosent i forhold til november i 2010.

Tilsvarende for St. Hanshaugen er 49.400 kroner per kvadrat, også dét en oppgang på 10 prosent det siste året.

Nordstrands-området

I Bydel Nordstrand er prisene uendret fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i bydelen er nå 37.700 kroner, en oppgang på ti prosent i forhold til november i 2010.

I Bydel Søndre Nordstrand er prisene ned en prosent fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i bydelen er nå 27.900 kroner, en oppgang på åtte prosent i forhold til november i 2010.

I Bydel Østensjø er prisene uendret fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i bydelen er nå 34.400 kroner, en oppgang på ti prosent i forhold til november i 2010.

Nordre Aker

I Bydel Nordre Aker er prisene uendret fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i bydelen er nå 48.300 kroner, en oppgang på hele 12 prosent i forhold til november i 2010.

Ullern

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i Bydel Ullern er nå 50.900 kroner, hvilket er en oppgang på ti prosent. Så mye har prisene steget også i Vestre Aker det siste året, til 47.200 kroner per kvadrat. Prisene her er uendret den siste måneden.

Sentrum

I bydelene Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo er prisene uendret fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i bydelene er nå henholdsvis 44.400, 42.100 og 40.300 kroner. Det siste året har prisene steget ti prosent på Sagene og i Gamle Oslo, og ni prosent på Grünerløkka.

Fare truer

Dette er andre måned på rad at boligprisene i vår bydel er nærmest uendret. Tross den økonomiske krisen i Europa og dens mulige følger for norsk økonomi, er ekspertene optimistiske med tanke på utviklingen neste år.

Et ekspertpanel på fem personer spådde i Dagens Næringsliv i forrige uke en oppgang i boligprisene i Norge på mellom fire og syv prosent i 2012.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg