RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk hva du får for én million på boligmarkedet


Det er ikke mye du får for én million kroner i Oslo i dag. Vi fant to boliger – på 15 og 20 kvadratmeter. Bildet har ingenting med de aktuelle hyblene å gjøre.
Det er ikke mye du får for én million kroner i Oslo i dag. Vi fant to boliger – på 15 og 20 kvadratmeter. Bildet har ingenting med de aktuelle hyblene å gjøre. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

OSLO: Tidligere ble begrepet «millionbolig» brukt for å beskrive kaksete eiendommer. I dag skal det godt gjøres å finne krypinn til én million i Oslo.

15 kvadratmeter i et leilighetskompleks i Nydalen eller 20 kvadratmeter på Kampen. Det er sånn omtrent hva man får med én million kroner i hånden i dag.

Del på Facebook

Tidligere  ble uttrykket millionbolig ofte brukt om de aller største rikmannseiendommene. Hvem har ikke lest overskrifter om en «millionbolig», enten den dreier seg om en rik kjendis som viser frem huset sitt, eller om huset til en aktør i en svindelskandale?

To krypinn

Da vi søkte på finn.no for å se hva som ligger ute til én million kroner eller under i dag, fant vi bare to krypinn – med mindre man regner med garasjeplassene som også popper opp ved et slikt søk.

950.315 kroner er prisen – inkludert fellesgjeld – for de 15 kvadratmeterne i Gunnar Schjelderups vei som ligger ute akkurat nå. Prisantydningen på innskuddet er 250.000 kroner – resten er fellesgjeld.

Krypinnet på Brinken på Kampen på 20 kvadratmeter har en prisantydning på 990.000 kroner.

Fellesgjeld

Mange  av boligene som ligger ute til salgs har riktignok en prisantydning på under én million kroner. Men når fellesgjelden legges til, blir den egentlige prisen med to unntak høyere.

– Det stemmer nok at det ikke er mange boliger som er ute til under én million kroner lenger. Derfor passer nok denne veldig godt til studenter, andre førstegangskjøpere og pendlere, sier megler Maria Olsson i Ring Eiendomsmegling, som skal selge ettromsleiligheten i Nydalen.

Det gjenstår selvsagt å se om prisen faktisk havner på under én million kroner.

– Det er det jo markedet som bestemmer, sier Olsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere