Sjekk hvem som fikk terningkast 6!

Terningene ble rullet og partiene fikk terningkast etter hvordan de har behandlet Aker-saken. Rødt vant, SV tapte.

Terningene ble rullet og partiene fikk terningkast etter hvordan de har behandlet Aker-saken. Rødt vant, SV tapte. Foto: ARKIVFOTO

Fagforbundet Aker og Aker sykehus Venner har delt ut karakterer til partiene når det gjelder sykehuspolitikk. Rødt skrytes opp i skyene, SV slaktes nådeløst.

BJERKE/AKER SYKEHUS: Aker sykehus Venner og Fag¬forbundet Aker har samarbei¬det over flere år i kampen for å bevare Aker sykehus. Nå har de gitt sine karakterer over hvilke partier de stoler på i sykehuspolitikken. De har kartlagt alle Oslo-partienes holdninger til sykehusspørsmål.

Ni partier har tatt stilling til ni spørsmål. Svarene er vurdert samlet, og karaktersatt med terningkast 1 til 6. Denne uken la de fram karakterbøkene til partiene. Og Rødt hylles som det beste partiet. Det får terningkast 6.

– Rødt er denne testens klare vinner. Svarene er gode, tydelige og svært nær vår ”fasit”, slås det fast.

Og Rødt får skryt for troverdighet.

– Partiet framstår også troverdig i sykehuspolitikken, ved at det konsekvent har stemt og arbeidet aktivt for Aker sykehus. Litt mangelfulle svar om samhandlingsreformen, psykiatri og rus.


På plassen bak med terningkast 5 følger Frp. Partiet får skryt for å være tydelig.

– Partiet svarer tydelig på alle spørsmål, og nøler ikke med å slå fast at Aker skal leve som fullverdig sykehus, og at fusjonen mellom Oslo-sykehusene må stoppes.

Høyre klarte å komme seg opp på pallen med terningkast 4. Men partiet får trekk for en del tåkeprat.

Helt nederst havner SV. Aker sykehus Venner og Fag¬forbundet Aker er skuffet over SV.

Testens store skuffelse. Det eneste partiet som har avslått å svare på spørsmålene, på tross av gjentatte purringer og utsatte frister. Når man ikke møter til eksamen, stryker man, slår panelet fast.

– Gir ikke alle svar

Are Saastad, sekretær i Aker sykehus Venner mener terningkastene ikke gir alle svar.

– Vår undersøkelse er den eneste som har undersøkt Oslo-partienes holdninger til sykehuspolitikk. Den gir ikke noen klare svar på hvilke av de politiske blokkene som har den beste sykehuspolitikken, men den sier en del om enkeltpartiene. Vår oppgave er ikke å anbefale å stemme på et spesielt parti, men vi oppfordrer selvfølgelig folk i Groruddalen til å lese undersøkelsen nøye før de stemmer, sier Saastad.

Saastad mener også midt-på-treet-partiene har vært litt for passive i Aker-saken.

– Det er overraskende at politikere har en slik passiv holdning til et så viktig spørsmål for velgerne deres. De enorme problemene på sykehusene i Oslo roper på handlekraft, ikke ansvarsfraskrivelse. Derfor havner også de fleste partiene på terningkastene 2, 3 og 4, sier Saastad.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.