RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk hvordan Sondre og Matias tilbringer sommeren


Sondre Kirchhoff Solnørdal (19) og Matias Linde Røsvik (18) startet gåturen sin i går.
Sondre Kirchhoff Solnørdal (19) og Matias Linde Røsvik (18) startet gåturen sin i går.
Det som startet som en spøkefull utfordring på Facebook, har blitt til en strabasiøs gåtur på 450 kilometer.

ÅLESUND: Sondre Kirchhoff Solnørdal (19) og Matias Linde Røsvik (18) skal gå fra Ålesund til Oslo i sommer.

Utfordringen på Facebook-gruppen «Sondre går fra Ålesund til Oslo hvis 500 000 joiner» ble opprettet som en spøk, men ga overveldende og overraskende mye respons. Nå har gruppen nesten 100 000 medlemmer.

Del på Facebook

Sondre Kirchhoff Solnørdal (19) tar utfordringen sammen med kameraten Matias Linde Røsvik (18).

I går, 10. juli, startet den 450 kilometer lange gåturen.

Det er et «større formål» med turen. Underveis vil de nemlig samle inn penger til SOS-barnebyer.

Vil gi barn utdanning

At SOS-barnebyer har blitt valgt som mottaker er ingen tilfeldighet. Som 13-åring syklet Matias fra Nordkapp til Lindesnes, da også til inntekt for SOS-barnebyer.

– Nå som vi er ferdige på videregående skole begynte vi virkelig å tenke over hvor heldige vi er som har fått muligheten til utdanning. Vi bestemte oss derfor for å ta en utfordring og samtidig gjøre noe for dem som ikke har vært like heldige som oss, forteller guttene.

Gjennom sponsing og sms-aksjon skal det samles inn penger til inntekt for SOS-barnebyers prosjekt i Mwanza, Tanzania under hele gåturen.

– Utdanning er veien å gå for å komme ut av fattigdom. Framtiden ligger i hendene til den yngre generasjon, og det er viktig at disse får en god utdanning og oppvekst, slik at de kan skape en bedreframtid for seg og sin familie, sier Sondre.

Guttene oppfordrer alle til å støtte prosjektet. Ved å sende sms med kodeord SOS til 2090 gir man 50 kroner direkte til guttenes prosjekt.

SMS-tjenesten vil være aktiv helt til Matias og Sondre kommer frem til Oslo.

Ingen grenser

Guttene, som ikke er kjent i områdene de skal vandre gjennom, håper på å få hjelp og veibeskrivelser fra lokalbefolkningen underveis. Hønefoss vil bli siste stopp før målet i Oslo.

– Vi vil at turen vår skal bety noe for andre. Et av målene for turen er å vise at alle kan bidra til å gjøre verden til et bedre sted, og det er ingen grenser for hvilke metoder en kan benytte, sier Sondre.

Du kan følge guttene på reisen via Facebook ved å søke på gruppa deres: «Sondre går fra Ålesund til Oslo hvis 500 000 joiner».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere