RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk hvorfor disse gutta er opptatt av blondeduker


FORNØYDE: 8.-klassingene Sufyan, Karim og Michael ved bordet, med duken de selv har pyntet, i Kunstindustrimuseets kafé.
FORNØYDE: 8.-klassingene Sufyan, Karim og Michael ved bordet, med duken de selv har pyntet, i Kunstindustrimuseets kafé. Foto: FOTO: JULIE MESSEL
– Dette har vært kult! 15 åttendeklassinger ved Groruddalen skole viste stolt frem verker på Kunstindustrimuseet.

OSLO/GRORUDDALEN: – Det var en tydelig stolt gjeng som etter endt omvisning på Kunstindustrimuseet, satte seg ned til pyntede bord, dekket med lys og blondeduker- dekorert av dem selv.

– Denne har vi laget. Med inspirasjon fra t-banen, sier gutta Sufyan, Karim og Michael.

De tre går i klasse 8E og 8G på Groruddalen skole, og var denne dagen i byen for å overvære pådukning av sine egne duker i museets kafé.

Hverdagshistorier

De 15 ungdommene som har vært med på prosjektet har arbeidet sammen med tekstilkunstner Kristine Fornes og illustratør Øyvind Torseter for å feste egne hverdagshistorier til stoff ved hjelp av ulike teknikker.

Prosjektet heter Rutenett - tekstile tegneseriefortellinger fra t-banelinje 5 og startet med en t-banetur der ungdommene tegnet skisser og hentet inspirasjon. Deretter har de festet inntrykkene på duk.

Dukene ligger på alle bord i kaféen museet.

Nå nye grupper

Rutenett - tekstile tegneseriefortellinger fra T-banelinje 5 er en del av Norske Kunsthåndverkere sin satsing på å nå nye publikumsgrupper.
Det viser kunsthåndverkets egenart ved at det kombinerer materiale, håndverk, budskap og bruk.

Prosjektet knytter en linje mellom Groruddalen og Kunstindustrimuseet, og fortellingene på tekstil får både en praktisk, lokal, sentral og sosial funksjon. Ved å fokusere både på tradisjon og nyskapende kunsthåndverk ønsker Norske Kunsthåndverkere å engasjere unge mennesker i egen produksjon av kulturelle ytringer i en profesjonell sammenheng.

Stolte elever

Etter pådukningen på Kunstindustrimuseet onsdag 21. november kunne det se ut som om de har lyktes med å trekke nye folk til museet, for stoltere tekstilkunstere enn de som var i St. Olavs gate denne dagen, skal du lete lenge etter.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere