*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk Ingvild Snildals smertefulle trening!

HARD CORE: Trener Johan Björkegren (t.v.) og Olympiatoppens Claude Lebrueux pusher svømmetalentet Ingvild Snildal på landtrening.

Landslagssjef Petter Løvberg har 14 EM-, VM- og OL-medaljer på tre år. Uten en hovedsponsor for Ingvild Snildal og & co.

Klikk på bildet for å forstørre.

MANGLER HOVEDSPONSOR: Landslagstrener Petter Løvberg har få midler å rutte med - til tross for suksessen til Ingvild Snildal og de andre toppsvømmerne.

Klikk på bildet for å forstørre.

MADAME BUTTERFLY: Med historisk bronse i svømme-VM og rekordskred i NM er Ingvild Snildal (20) gull verdt for norsk svømming.

SPEAKER.NO: Svømmerne er nærmest blitt en medaljegarantist i store mesterskap, selv om pengestøtten utenfra - den finansielle ryggraden - uteblir.

Men med reduserte vilkår klarer de det likevel. Å gjøre det naturstridige.

Les også: Rekordsvømmeren Ingvild Snildal

- Toppidrett vil alle ha, men det som kreves av tid og ressurser blir kraftig undervurdert. Norge er et u-land når det gjelder halltilgang og studietilbud som er tilrettelagt for satsing, sier Petter Løverg til Speaker.no.

- Jeg er alvorlig bekymret hvis ikke det skjer noe snart. Politikere og andre må ta grep.

WEB-TV: Se Snildals slemme treningsmetoder

Millionunderskudd

Bedre markedsføring enn Alexander Dale Oens sensasjonelle OL-sølv i Beijing-OL i 2008 var det knapt mulig å få.

Og Sara Nordenstam bronse under de samme lekene, da dronning Sonja gråt av glede på tribunen, var nok en bekreftelse på det norske svømmeunderet. Men effekten uteble. Utrolig nok.

Faktum er at Norges Svømmeforbund har manglet en hovedsponsor siden 1996. Som en konsekvens av det budsjetteres det med et årlig underskudd på 2 millioner kroner frem mot London-OL i 2012.

Les også: Et rop om svømmehjelp

- Det finnes landslagssvømmere som betaler egenandel for å være med. Jeg er skuffet over at det ikke har skjedd noe, sier Løvberg.

Han er tilhenger av å kopiere USA: Implementere modellen med universitetslag til Norge.

- Katharina Stiberg hadde ikke blitt nummer fire i EM med legestudier på fulltid ved siden av, understreker landslagssjefen.

Les hele saken på Speaker.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag