*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk ranernes nye metode

Gateranernes nyeste «triks» er å spenne ben på sine ofre.

SENTRUM ØST: Paul Nordal er en av dem som har blitt utsatt for de tre «moromennene» som de siste ukene har operert i området Grønland/Brugata.

– Utrolig ubehagelig, sier han til dittoslo.no.

Spenner ben

Nordal var på vei hjem fra en tur på byen da han ble utsatt for ubehagelige opplevelsen.

– Det kom tre karer bort og spurte om fyr. De var veldig hyggelige, og fortalte at de kom fra Marokko. Plutselig ville en av dem vise meg det han kalte et bentriks, og begynte å skulle spenne ben på meg. I det samme kjente jeg hender i lommene mine, fortsetter han. Nordal kom seg ut av situasjonen og løp inn på Seven Eleven. Da kom en av dem etter for å unnskylde det hele.

– Han sa at de bare hadde ment dette som en artig spøk. Det virket som om han ville forsikre seg om at jeg ikke tolket situasjonen som et ran, forteller han. En kompis av som kom gående litt bak fikk nøyaktig samme behandling.

Del

Ranet for verdisaker

Verken Paul eller kompisen mistet noe i forbindelse med opptrinnet, men en annen venn av Nordal mistet mobiltelefonen da han ble utsatt for det samme noen dager tidligere. En kollega i dittOslo har også blitt utsatt for den samme «ransteknikken».

– I desember var jeg på vei hjem fra en middag, og passerte Brugata. Da kom det en fyr bort og skulle spenne ben på meg, mens han samtidig stakk hånda ned i lommene mine. Det var ingen tvil om hva han pønsket på, sier journalist Magne Mellem Enoksen.

Ukjent for politiet

Inge Sundeng, etterforskningsleder ved Grønland politistasjon kjenner ikke til den nye ransteknikken med å spenne bein på offeret.

– Nei dette kjenner jeg ikke til. Men det kan godt ha blitt levert inn en anmeldelse uten at jeg har fått høre om den, sier han.

På generelt grunnlag kan han si at Brugata er et av områdene i Oslo der det begås flest ran.

– Det er ikke farlig å bevege seg i Brugata, men man kan alltid ta sine forholdsregel. Det typiske offeret er en mann på vei hjem fra byen alene. Gjerne i beruset tilstand. Ranerne kommer som regel i grupper. Det kan med andre ord være en lur forholdsregel å ta følge med noen hjem. Da er sjansen minimal for å bli ranet, mener han.

Ranerne blir beskrevet som ca 180 cm høye. De hevder selv å være fra Marokko. Den mest aktive gjerningsmannen blir omtalt som hengslete.Har du møtt «beinkrokbanden»? Send oss en mail eller kommenter saken i feltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.