RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekker fjernvarmerør med fly fra lufta


Hafslund har som kjent lagt ned mange kilometer med fjernvarmerør. Nå skal rørene sjekkes fra luften.
Hafslund har som kjent lagt ned mange kilometer med fjernvarmerør. Nå skal rørene sjekkes fra luften. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Det er ikke angrep fra luften om du i tiden fremover vil se fly i lav høyde over bydelene våre. Det er bare sjekking av fjernvarmerørene.

VÅRT DISTRIKT: – Som et ledd i kvalitetskontrollen av fjernvarmen i Oslo foretar Hafslund Fjernvarme nå termografering av hele fjernvarmenettet fra fly, forteller Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund.

– Vi benytter varmekamerateknikk av en langt mer avansert type enn den man bruker når man skal finne varmelekkasje fra bygninger. Vi flyr i 700-800 meters høyde og termofotograferer hele fjernvarmenettet i Oslo, som har en total utstrekning på om lag 400 kilometer. Da får vi en fullstendig tilstandsrapport når det gjelder hvor godt nettet holder på varmen, sier Schau.

Termograferingen vil avdekke eventuelle svakheter, skader og lekkasjer av vann og energi på alle nedgravde fjernvarmerør og komponenter.

– Fjernvarmenettet vårt har god kvalitet, og er i stor grad av nyere dato. Vi vil med denne kontrollen forsikre oss om at alt er som det skal. Det som måtte dukke opp av akutt utbedringsbehov, vil vi kunne ta hånd om i god tid før neste fyringssesong, sier informasjonssjefen.

Det svenske firmaet Termisk Systemteknik er engasjert for oppdraget. Det er første gang at slik termografering gjennomføres i Norge.

LES OGSÅ: Får ikke miljøvennlig oppvarming likevel

Termisk Systemteknik har gjennomført tilsvarende oppdrag for flere svenske fjernvarmeselskaper, med gode resultater.

Termograferingen gjennomføres om natten i perioden 14.-24. april. Flyet vil fly over byen i 700-800 meters høyde, og det skal ikke forårsake nevneverdig støy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere