RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjel på stadion

I helgen gikk Summer Soul av stabelen, med Wu-Tang Clan i spissen. Et par timer forsinket, men likevel til glede for hip-hop glade mennesker på Frogner Stadion.

Frogner: Til tross for ikke helt vellykket vær og VM på tv, ble Frogner Stadion, sakte men sikkert, fylt med musikkglade mennesker lørdag. Hovedgjestene for kvelden var selveste Wu-Tang Clan. I tillegg kunne man skue blant andre Warlocks, Ark Manifest, Sofian og Son of Light. Æren for konserten skal det lille selskapet Norpoker.com ha.

Fremmer individer

Opprinnelig var det ni medlemmer i Wu-Tang Clan. Ol' Dirty Bastard døde i 2004. Gruppen hadde meldt ankomst med alle de resterende medlemmene. Og de kom nesten fulltallig. Til manges fortvilelse dukket ikke Method Man opp. Likevel holdt Wu-Tang standarden og gjorde det bra på scenen.

De fikk publikum til å storkose seg. I tillegg dro de opp noen overlykkelige jenter på scenen. Både gamle og nye låter ble fremført.

Gruppen ble dannet for å jobbe sammen slik at de kunne fremme enkeltindivider. Det klarte de, og alle de ni medlemmene har gjort det godt som soloartister. I løpet av 90-tallet var det Wu-Tang som satte standard for hip-hop, det var i disse årene gruppen hadde sin storhetstiden hadde.

Norpoker.com benyttet sjansen til å få gutta til Norge, ettersom Wu-Tang turnerer i USA sammen. Det er noen år siden de sist opptrådde sammen sist.

Reggae er kjærlighet

Et annet kollektiv man kunne få med seg, var Ark Manifest. På lørdag varmet Selecta Daniel Lion, Cha-T og Ras Steven (Groundation Movement) publikum med sine reggae-låter. Om du ikke har hørt gutta før, kommer du garantert til å høre dem. Ark Manifest har noen av de sterkeste reggae-artistene i landet.

Det er mange som ikke vet at røttene til hip-hop er fra reggae og rasta. For oss er det viktig å fremme budskapene og kjærligheten i musikken vi skaper, forteller Ras Steven.

Han er egentlig fra en annen gruppe, men var med Ark Manifest på lørdagen.
Hovedpoenget for kollektivet er å spre kunnskap, visdom og kjærlighet gjennom musikken.

Ark Manifest har stort sett gjort sound system.
Vi gjør som de gjorde tidligere i Jamaica. Da hadde de ikke penger til å produsere CD'er. De samlet artister, lyd og anlegg og dro rundt for å spre budskapet gjennom sangen, forteller Selecta.

Han legger til at de nå håper på å produsere skiver fremover.
Vi har jo alle holdt på med musikk omtrent hele livet, men det er først de siste årene vi har vært aktive, sier Selecta.

Likevel er ikke det som er det viktigste for gutta. De vil åpne øynene til sitt publikum.
Jobben er jo gjort for lenge siden, vi bare viderefører den. Reggae handler om kjærlighet fra hjertet og respekt, sier Steven.
Reggae finner du over hele verden. Sjangeren blir bare sterkere og sterkere igjen. Man kan si at det er en felles energi, avslutter Selecta.

Vil bidra

Vi driver med to ting, vi er et pokerselskap, og vi driver management, forteller Christian Platou, fra Norpoker.com

Han forteller at selskapet er interessert i både musikk og kultur. Dette er noe av grunnen til at de valgte å sette i gang Summer Soul. Vi ønsket å lage en hip-hop festival. Dette er første gangen med Summer Soul, og jeg synes det gikk veldig bra. Vi håper jo på å få det til igjen, men det kan hende at konseptet blir annerledes da, forteller han.

Det lille firmaet benyttet sjansen til å kapre Wu-Tang Clan ettersom gruppen hadde sin reuniontur i Statene. Dette er noe Kalvøya-festivalen ikke klarte.
Vi har hatt gode samarbeidspartnere som arrangører fra Quarten og Crossover. Det var mye arbeid, men vi fikk det til, sier Platou.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere