Sjenerte statuer

Sjenert viking på Egertorget

Sjenert viking på Egertorget

Ikke alle synes det er gøy å bli tatt bilde av, fikk Østkantavisa erfare.

Ikke prøv å ta bilde av han forfra...

Hvis blikk kunne drepe....

Slik går det når man prøver å ta bilde forfra.

I et uoppmerksomt øyeblikk fikk vi bilde av gullstatuen.

KARL JOHAN: For de som har vandret rundt i forskjellige hovedsteders gater, er synet av «snille» menneskelige statuer en del av hverdagen - særlig nå i sommermånedene.

Østkantavisa tok agurknyhetssesongen på alvor, og la seg i selen for å ta bilder av byens menneskelige statuer. Dermed fikk vi oss en overraskelse.

Sære

For jo visst står de der for at turistene skal ta bilder av dem samtidig som de prøver å tjene noen slanter. Men at de virkelig er så sjenerte og sære at de fysisk vender seg bort fra fotografer som uten «bindende avtale» med statuene tar et bilde, er kanskje litt snedig.

Uten å legge penger i kassa er det ingen tvil om at statuene aller helst ville gå ned fra sokkelen og fysisk dytte oss bort, eller rett og slett skjelle oss ut.

Blodseriøst

Langs hovedgaten «La Rambla» i Barcelona går man nesten ned alle de menneskelige statuene, og har ikke sjans til å telle alle sammen, mens man til nå i Oslo har hatt færre som konkurrerer om oppmerksomhgeten. Men i sommer har de menneskelige statuene formelig blomstret opp, og på bare et lite kvartal langs Oslos paradegate telte vi minst fem «statuer».

Dermed blir konkurransen om kronene skjerpet. Dette er nemlig ikke en jobb for pyser; de menneskelige statuene på Karl Johan tar jobben sin veldig seriøst. Ved gjentatte bildeforsøk vendte statuene hodet vekk, og stirret morskt på fotografen.

Her er bilderesultatet fra sommeroslo.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.