*Nettavisen* Nyheter.

Sjokkert over behandling på loppemarked

ILLUSTRASJONSFOTO

Denne lørdagen hadde jeg bestemt meg for å ta en tur til Bjølsen for å gå på loppemarked. Det går jo til en god sak.

Det ble en opplevelse jeg trolig aldri vil glemme. Jeg falt for to små duker. 10 kroner. De betalte jeg og fikk påsatt rød tape som viste at de var betalt. Jeg la dem i vesken min. De krevde ingen bærepose.

Så tok jeg en tur innom alle bøkene. Det kostet meg kroner 130. Jeg la da dukene ned i bæreposen. Ved en siste runde i lokalet ble jeg stoppet av en «vakt». Det var kommet inn melding om at jeg hadde puttet noe i vesken min.

Dermed måtte jeg vise at dukene hadde rød tape. Siden jeg ikke kunne se den personen jeg hadde betalt til i lokalet, det vil si en mørk dame med stor hvit veske, ble det sådd tvil om jeg hadde betalt – allikevel.

Dessuten tvilte han på at jeg hadde betalt «alle» bøkene, selv om posen hadde fått denne tapen. Jeg måtte også vise fram håndvesken slik at han fikk se mine to kjøpte fruktpærer – kjøpt på Kiwi+ en hårbørste.

«Vakten» ville at vi skulle gå rundt i lokalet for å finne den personen jeg hadde betalt dukene til. Det sa jeg nei takk til. Det fikk da være grenser til trakkasering og jeg kunne ikke se denne personen i lokalet der jeg sto.

Alt dette skjedde i åpent lokale, med flere lyttere og seere. Når denne vakten så at jeg hadde de rette røde merkene hadde jeg forventet en beklagelse. Men det skjedde ikke. Hvis det er slik at disse tapene dere klistrer på ikke kvalitetssikrer at kunden har betalt foreslår jeg at dere heretter bruker kvittering. Slik at mottaker av pengene kommer synlig frem, samt hva kjøpet gjalt av gjenstand.

Jeg gikk derfra i sjokk og det sitter fortsatt godt i kroppen. Det vil nok ta lang tid før jeg våger meg på et lopppemarked igjen, hvis det noen gang skjer. I tilfelle vil jeg ha med meg en kvitterringsblokk. Denne «vakten» kunne vel ha behov for et kurs i etikk. Jeg har aldri i hele mitt liv tatt noe som ikke tilhører meg. Men på loppemarked på Bjølsen fikk jeg den beskyldningen i full offentlighet. Så jeg advarer alle som går på loppemarked. Ta med dere egen kvitteringsblokk eller hold dere unna.

Fortsatt et sjokkert menneske

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.