*Nettavisen* Nyheter.

Sjokkert over dårlig vannkvalitet

Tirsdag forrige uke var tilsynsutvalget i Bydel Østensjø på uanmeldt besøk ved Oppsalhjemmet. Der ble de sjokkert over den dårlige vannkvaliteten i bygget.

Dette opprører meg!, sa Marit Stakvik Jørgensen og ringte sporenstreks til Nordstrands Blad.
Hun er vara i tilsynsutvalget, men har vært med på de fleste besøk rundt om på bydelens sykehjem og institusjoner de to årene hun har sittet i bydelsutvalget. Da trioen kom til Oppsalhjemmet sist tirsdag ble det vist fram en flaske med vann, tappet fra en av beboernes rom i begynnelsen av denne måneden. Vannet var lite delikat og med masse brun grums.
Jeg er sjokkert over at Oppsalhjemmet har så dårlig vannkvalitet, og blir opprørt når jeg vet at avdelingsdirektøren der har tatt kontakt med eieren, Omsorgsbygg, men at ingenting er blitt gjort, sier Stakvik Jørgensen.

Misfornøyd

Utvalget snakker også med de ansatte når de kommer på tilsynsbesøk.
De fortalte at dette hender stadig vekk. Når de tapper vann fra dusjhodene ligger det grums der, forteller lokalpolitikeren.
Hun er oppgitt over Omsorgsbygg som hun mener de ikke utfører pliktene de skal som eier av diverse bygg rundt om i Oslo.
Dette blir tatt opp over alt. Omsorgsbygg har ansvaret for alt utvendig og alt vedlikehold. På Manglerud eldresenter har de en bok hvor man har skrevet opp hva som må gjøres. Brannalarmen i huset trenger for eksempel vedlikehold. Omsorgsbygg kommer, men ingenting blir gjort. Jeg er veldig misfornøyd med dette, sier Stakvik Jørgensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.