RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju måneder for bildrap


DØMT: En 47 år gammel mann fra Litauen er dømt til sju måneders fengsel etter påkjørselen på Østre Aker vei som endte med at en 41 år gammel mann døde av skadene.
DØMT: En 47 år gammel mann fra Litauen er dømt til sju måneders fengsel etter påkjørselen på Østre Aker vei som endte med at en 41 år gammel mann døde av skadene. Foto: Illustrasjonsfoto
En litauisk varebilsjåfør er dømt til sju måneders fengsel for å ha kjørt i hjel en mopedist i Oslo for tre uker siden.

OSLO TINGRETT: Den 41 år gamle mopedføreren ble påkjørt bakfra på Øster Aker vei og døde få timer senere av skadene han ble påført.

Onsdag falt dommen i Oslo tingrett, skriver Aftenposten. 46-åringen som kjørte varebilen, kommer fra Litauen, men bodde midlertidig i Norge i forbindelse med et jobboppdrag fram til jul. Han har forklart at han ble bendet av den lave morgensolen da ulykken skjedde.

Høy fart

70 meter lange bremsespor tyder på at 47-åringen så mopeden, men bremset for sent til å unngå kollisjon. Retten mener varebilen har holdt en hastighet på 110 kilometer i timen på en strekning der fartsgrensen er 80. Den lave morgensolen trekkes fram som en skjerpende omstendighet, fordi retten mener den dårlige sikten tilsier at varebilsjåføren burde redusert farten.

Fare for unndragelse

I tillegg til fengselsstraffen, er 47-åringens førerkort inndratt i fire år, og han må betale til sammen en halv million kroner i erstatning til mopedførerens fire pårørende.

Mens det kan ta opptil et år før bildrapssaker havner i retten, ble denne saken etterforsket og pådømt i løpet av bare noen få uker. Den raske behandlingen begrunnes med faren for unndragelse, altså at varebilsjåføren skulle forlate landet. 

Andre saker fra dittOslo.no:

Folket elsker Ekebergparken

Tatt med pistol ved Oslo-skole

Hold deg unna denne veistrekningen hvis du vil unngå kø de neste ukene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere