Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjursøya containerterminal åpnet

M/S Ice Bird la til kai på den nye containerterminalen.
M/S Ice Bird la til kai på den nye containerterminalen.
21. januar la containerbåten M/S Ice Bird, som første skip i ordinær rute, til kai på den nye Sjursøya containerterminal i Sydhavna.

Norsteve AS som er terminaloperatør, overtok den nye terminalen 17. desember 2007 og har nå flyttet containertrafikken over fra Filipstadterminalen.

- Det har vært spennende og utfordrende å bygge en ny containerterminal. Den nye terminalen på Sjursøya hvor all containerhåndtering på sikt skal samles, er viktig for varetransporten til hovedstaden, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Fjordbyen

Sydhavnautbyggingen er et viktig ledd i realiseringen av Fjordbyen, som forutsetter at godsvirksomheten konsentreres syd i havna slik at sentrumsnære områder frigjøres til byutvikling.

Oslo er Norges største containerhavn og et knutepunkt for godstransport til regionen rundt hovedstaden. Det meste av varene som kommer hit i containere skal til Oslo og nærområdene.

- Vi så i fjor en positiv utvikling i antall containere fylt med forbruksvarer til Oslos innbyggere. Pilen ser ut til å peke riktig vei mot mer gods på sjø, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!