RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjursøya blir tyrkisk


INTERNASJONAL HAVN: Sjursøya er landets største containerterminal. Nå har Oslo Havn inngått avtale med et tyrkisk firma som skal bli terminalopretatør.Foto: Arne Vidar Jenssen
INTERNASJONAL HAVN: Sjursøya er landets største containerterminal. Nå har Oslo Havn inngått avtale med et tyrkisk firma som skal bli terminalopretatør.Foto: Arne Vidar Jenssen Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Oslo Havn KF har valgt det tyrkiske logistikk- og industriselskapet Yilport Holding som ny containerterminaloperatør for Sjursøya.

SJURSØYA: Selskapet vant konkurransen over fire andre tilbydere.

Det nye operatørselskapet vil overta driften av containertrafikken i Oslo Havn mot slutten av 2014 eller i begynnelsen av 2015.

– Avtalen har en varighet på 20 år, men åpner for en forlengelse på ytterligere ti år, forteller havnesjef Anne Sigrid Hamran.

Yilport Holding er del av det internasjonale, familiedrevne industri- og handelsselskapet Yildirim Group, som har base i Istanbul i Tyrkia.

LES OGSÅ: T-bane evakuert på Oppsal

Har 8.000 ansatte

Selskapet, som ble etablert i 1963, driver innen industri- og gruvedrift, handel, shipping, skipsbygging og havnedrift, og har 8.000 ansatte.

Yilport Holding drifter to containerterminaler i Tyrkia og har femti prosent eierandel i Malta Freeport Terminal. I 2014 overtok Yilport Holding driften av Gävle Container Terminal, en av de mest effektive drevne containerterminalene i Sverige.

– Vi har valgt det internasjonale selskapet Yilport Holding som operatør fordi vi har tro på at de er de beste til å utvikle og drive Norges største og mest moderne containerterminal, sier Hamran.

LES OGSÅ: VIF-styret åpner for å trekke seg

Konkurransedyktig

Oslo Havn KF har som mål å være en konkurransedyktig og effektiv havn for fremtiden.

– Vi skal kunne ta i mot dobbelt så mye gods som vi gjør sjøveien i dag for å forsyne en stadig voksende befolkning i Oslo-området. Yilport Holding ble valgt både ut fra økonomiske og forretningsmessige kriterier, sier havnedirektøren.

LES OGSÅ: Prakteiendom ble solgt på rekordtid

Får ny arbeidsgiver

Det nye selskapet vil leie arealer og lease kraner av Oslo Havn KF. Operatøren vil overta arbeidsgiveransvaret for kranførerne, som inntil nå har vært ansatt i Oslo Havn KF.

Havnestyret vedtok 24. oktober 2013 at Oslo Havns kranførere skal overføres til ny terminaloperatør gjennom en virksomhetsoverdragelse.

Ved at operatøren får et enhetlig ansvar for alle oppgaver og alle ansatte på terminalen, mener Havnevesenet det vil bli en mer rasjonell og smidig drift av terminalen.

Om den nye driften skal styres internasjonalt, vil det bli ansatt ledere lokalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere