RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SK Rye ser ingen grunn til at syklister skal legge seg mange i bredden når de trener. Han synes innleggene på www.nab.no om Rye-syklister er forstemmende lesning.
SK Rye ser ingen grunn til at syklister skal legge seg mange i bredden når de trener. Han synes innleggene på www.nab.no om Rye-syklister er forstemmende lesning. Foto: Foto: Privat

SK Rye-leder ber medlemmer vise hensyn

Leder Lars Åge Hjelseth i Sportsklubben Rye ønsker ikke at deres medlemmer skal sykle mange i bredden.

Maridalen: – Vi ønsker ikke at Rye-syklister skal sykle syv-åtte i bredden i Maridalen eller andre steder, for den saks skyld. Det gjør trafikkbildet uoversiktlig og skaper irritasjon hos bilister som ikke kommer forbi. Dette kan igjen føre til farlige situasjoner ved forbikjøring og oppbremsing, sier Rye-lederen.

Del på Facebook

Ingen regler

I forrige nummer av Nordre Aker Budstikke kom det frem at det ikke finnes regler i Vegtrafikkloven for hvor mange syklister som kan ligge ved siden av hverandre mange i bredden.

– Når vi trener er det ikke behov for å sykle mange i bredden. Slik jeg ser det, vil det ofte være to i bredden siden vi øver på å sykle i kjede som er en vanlig form innenfor distanse- og lagtemposykling, understreker Hjelseth.

Leserstorm på nettet

Saken om sykling i bredden førte for øvrig til reneste leserstormen på www.nab.no, og flere av debattantene går hardt ut mot sykkelklubben.

«Sykkelklubben Rye. Disse utgjør en stor fare for andre trafikanter, og ødelegger for mange andre syklister. De bruker hele kjørefeltet, og slipper helt bevisst ingen forbi.» skriver en av debattantene.

Hjelseth er enig i at det er forstemmende lesning.

– Lite hyggelig lesning

– Et par av debattinnleggene er lite hyggelig lesning. Vi ønsker overhodet ikke å bli kjent for å opptre slik som beskrevet her. Som leder i klubben føler jeg et ansvar for at våre medlemmer opptrer skikkelig. Jeg vil på nytt skrive en oppfordring på hjemmesiden vår om å opptre hensynsfullt i trafikken, sier Hjelseth, som nå sender ut melding til gruppeledere i klubben om saken.

Ifølge ham arbeider Sk Rye for å få lagt til rette for sykling på alle nivåer med gode og trafikksikre løsninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere