RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skakkjørt økonomi på bedringens vei


OPTIMISTISK: Økonomisjef Håkon Kleven i Bydel Østensjø.
OPTIMISTISK: Økonomisjef Håkon Kleven i Bydel Østensjø. Foto: ARKIVFOTO:
Bydel Østensjø øyner et håp om at økonomien skal gå i null ved årsskiftet.

ØSTENSJØ: I fjor endte bydelsøkonomien med et dundrende underskudd, og 2011 startet med et krav om å kutte nærmere 50 millioner kroner.

Del på Facebook

Positiv utvikling

En rekke tiltak og organisasjonsendringer er gjennomført for å få økonomien i balanse, og nå har bydelsadministrasjonen et håp om at de skal klare å gå i null.

– Totalt sett har vi en positiv utvikling, og vi øyner et håp om å gå i balanse ved årets slutt, sa økonomisjef Håkon Kleven i en orientering til bydelsutvalget sist uke.

Hjemmetjenesten i minus

Ifølge Kleven viser utgiftene innen barnevern-sektoren en gledelig utvikling og merforbruket innen TT-tjenesten ser ut til å bli mindre enn forventet. Utgiftene til sykehjemsplasser har også vært nedadgående den siste tiden.

– Det er størst usikkerhet knyttet til hjemmetjenesten. Der beveger ting seg i feil retning, og vi ligger an til et merforbruk på 3,3 millioner kroner, sa Kleven til bydelsutvalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere