*Nettavisen* Nyheter.

Skal banke på 13.404 dører i valgkampen

BU-leder Anders Ørnø Røberg-Larsen skal alene dele ut 13.404 røde roser i valgkampen. Foto: Foto: Ivar Brynildsen

Leder for bydelsutvalget i Bydel Grorud, Anders Ørnø Røberg-Larsen, vil sette ny norsk rekord i dørbank i årets valgkamp.

ROMSÅS: BU-lederen med dype røtter på Romsås står på kumulert plass til bystyret. Det betyr at han nærmest er garantert å forlate bydelspolitikken til fordel for fast plass i bystyret.

Men han har ingen planer om å lene seg tilbake i godstolen og vente på resultatet. Tvert i mot skal han ut og gå med sin egen rosetralle og besøke dør etter dør, kveld etter kveld, helg etter helg.

Han har plottet inn samtlige adresser som er hans på sitt digitale kart på mobilen. Du kan bare vente. En dag banker det på døren din, og utenfor står Anders og sier «Hei, jeg kommer fra Arbeiderpartiet».

Tror på kontakt

BU-lederen er opptatt av direkte dialog med velgerne. Han mener økt valgdeltakelse i Groruddalen kan endre hele den politiske situasjonen i hovedstaden.

De etnisk norske i Groruddalen er dårligere til å bruke stemmeretten enn snittet i Oslo, innvandrergruppene i dalen er flinkere enn i andre deler av byen.

– Groruddalen er et kjerneområde for Arbeiderpartiet. Men for få av dem som sympatiserer med oss leverer sin stemme. Får vi fire prosent flere til å stemme AP i Groruddalen, så vinner vi valget i Oslo, sier Røberg-Larsen. Han er engasjert av Oslo Arbeiderparti som valgkampsekretær, og har ansvaret for hele valgkampen i byen. Dørbank blir en viktig del av kommunikasjonen ut mot velgerne i partiets kjerneområder, det vil si Groruddalen, Indre Øst og Søndre Nordstrand.

Dårlig selvbilde

BU-lederen er frustrert over debatten som har gått i det siste om alt som er galt i Groruddalen. Han tror ikke på påstandene om at han bor i en tikkende bombe.

Han er lei av stadig å måtte forsvare Groruddalen mot sverting utenfra. Han tror beboere flest ser det samme som han. At det skjer uendelig mye positivt hver dag i alle bydelene. Men befolkningen tror alle andre i Oslo ser på dem som problemer.

Røberg-Larsen håper valgkampen blir en anledning til å øke selvbildet til alle deler av Groruddalen. Og han håper på mange gode samtaler når han kommer med rosevognen sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag