RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal bidra med kunnskaper


Helén Ingrid Andreassen fra Ulsrud er i Palestina for å skape samarbeid. Foto: AUF Oslo
Helén Ingrid Andreassen fra Ulsrud er i Palestina for å skape samarbeid. Foto: AUF Oslo
Helén Ingrid Andreassen fra Ulsrud er leder av Oslo AUF. Nå er hun i Palestina for å starte samarbeid med Fatah Youth Jerusalem.

Bøler: Søndag reiste hun sammen med en delegasjon fra AUF til Palestina. Målet er at det skal være et fungerende samarbeid mellom AUF i Oslo og Fatah Youth Jerusalem etter turen.

Konflikt og okkupasjon

Jeg gleder meg å samarbeide med vår søsterorganisasjon i Jerusalem og til å lære mer om hvordan situasjonen i Palestina er. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å leve under konflikt og okkupasjon i så lang tid. Det er noe som særlig rammer barn og unge, derfor er det viktig å bidra til at disse får engasjert seg, sa Andreassen i en pressemelding før hun reiste.

Bidrar med kunnskaper

Gjennom reisen får AUF en unik innsikt i den politiske situasjonen og som gir perspektiver på det å drive politisk arbeid under en okkupasjon. Samtidig skal de bidra med kunnskaper i spørsmål som likestilling, velferdsstaten, demokrati og organisasjonsbygging

AUF i Oslo og AUF har lenge krevd boikott av Israel. Situasjonen i Palestina er vanskeligere enn på lenge, og man er langt fra noen fredsløsning. Men vi skal likevel snakke med politikere fra begge sider, for å få et mest mulig helhetlig bilde av konflikten, sa Andreassen.

Flere distrikter i AUF og Fatah Youth skal også starte opp samarbeid. Dette skal danne grunnlaget for å bygge opp Fatah Youth slik at de får deltatt demokratisk i Palestina og utveksle erfaringer mellom de to søsterorganisasjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere