Gå til sidens hovedinnhold

Skal bli Norges beste

Vålerengas damelag ligger fortsatt i andredivisjon, men ambisjonene er høye. Før lørdagens seier over det svenske førstedivisjonslaget Mällbacken, sa trener Arne Berger at VIF skal bli best i landet.

Treningskampen mot Mällbacken begynte veldig bra, og det kunne tyde på Berger hadde rett om at VIF skulle direkte opp i førstedivisjon etter årets sesong. Jentene spilte tidvis ut de svenske spillerne, og ledet 3-0 på et tidspunkt.

Mot slutten av første omgang og deler av andre omgang ble jentene mer nervøse i spillet sitt, og slapp motstanderen inn i kampen igjen. Den største grunnen var Mällbackens spisspar, som var en trussel gjennom hele kampen. Svenskene reduserte to ganger, men Vålerenga vant til slutt kampen 3-2. En sterk prestasjon, selv om det bare var en treningskamp.

Nye spillere

Vålerengatrener Arne Berger sier til Østkantavisa før kampen at det er vanskelig å sammenligne lag over landegrenser, men at de vet de kan spille jevnt med et førstedivisjonslag. Det viste VIF til de grader lørdag, og Berger var fornøyd etter kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med den første omgangen, men i andre faller vi oftere ut av formasjonen vår, sier han.

Berger er ny i klubben foran årets sesong. Det er også mange av jentene. På spørsmål om hvordan man får jenter som vil satse til å spille i andre divisjon, svarer Berger at det er mange unge talenter, noen spillere som har vært ute med skade og at det er Vålerenga som klubb som frister.

- Det er mange som vil være med på å bringe Vålerenga til Toppserien, sier han.

Satser hardt

En av de unge spillerne på Vålerenga lag er Karen Werner (19). Hun har spilt for VIF hele livet og gleder seg til årets sesong.

- Vi blir bedre og bedre og har en klar sjans til å rykke opp, sier hun.

Werner mener at VIF tidligere har hatt den samme stallen for lenge, uten positive utskiftninger, og at det er grunnen til at laget fortsatt er i andredivisjon. Hun er glad for at klubben endelig satser.

- Vi spiller godt her mot et svensk førstedivisjonslag, og nivået skal visstnok være høyere i Sverige. Det viser at vi er på riktig vei, forklarer hun.

Jenta, som er russ i år, sier hun håper at Klanen dukker opp på noen av kampene og støtter dem på veien mot Toppserien.

- Det hadde vært morsomt med Klanen på kampene, smiler hun.

Store forandringer

To av de nye spillerne på laget er Beate Alderslyst (21) og svenske Andrea Rohdèn (19). Sistnevnte spilte sin første kamp for VIF, og hadde hørt om lørdagens motstander.

- Jeg trodde de var bedre, men vi spiller godt, så kanskje vi gjør dem dårligere, sier hun.

Andrea og Beate forklarer at laget har gått i gjennom store forandringer den siste tiden. De har som nevnt fått mange nye spillere og en helt ny trener. Med så mye nytt, og et mål om å rykke opp første sesongen, er det mye som skal klaffe, men jentene ser ut som de har troa.

Det er heller ingen av spillerne eller trenerne som klarer å sette fingeren på en motstander de frykter i serien.
Trener Berger mener det er vanskelig å si, men at VIF vil være helt i toppen uansett.

- Vi blir vår verste fiende. Hvis vi klarer å gjøre jobben vår, så rykker vi opp, og vi er absolutt i rute etter kampen idag, avslutter han.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer