RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er nå laget et forslag til reguleringsplan for Klemetsrudkrysset. Etablering av kollektivfelt er en vesentlig del av planen.
Det er nå laget et forslag til reguleringsplan for Klemetsrudkrysset. Etablering av kollektivfelt er en vesentlig del av planen.

Skal bli orden på Klemetsrudkrysset

Nå ser det endelig ut til at det skal bli litt orden på Klemetsrudkrysset. Plan- og bygningsetaten har ferdig et forslag til reguleringsplan.

KLEMETSRUD: Allerede da Europaveien ble bygget ut til firefelts vei fra forbrenningsanlegget og utover, ble det lovet at Sørliveien skulle sikres med tanke på skolevei, og Klemetsrudkrysset skulle omreguleres.

Etter mange års "masing" kom endelig gangbroen over Sørliveien, og dermed kan både skolebarn på Brenna på vei til Klemetsrud skole og syklister på turveien komme trygt over Sørliveien.

Men å få gjort noe med veisystemet har trukket i langdrag.

Innfallsporten til Klemetsrud

I den nå fremlagte planen kommer det frem at Enebakkveien fra Europaveien og ned til rundkjøringen ved gamleskolen skal omlegges og likeledes Ljabruveien fra øst for oppkjøringen til Klemetsrud skole og forbi E6-broen skal gjøres om spesielt med tanke på å bedre forholdene for kollektivtrafikk (bussfelt).

Planområdet berører også det gamle huset under europaveibroen og lagringsplassen (containerne) på andre siden av Ljabruveien. De to siste elementene har spesielt Klemetsrud vel i mange år ergret seg over.

Dette er jo tross alt innfallsporten til Klemetsrud, sa velformann Vidar Gjersrud for flere år siden. Han beklaget seg da over at området ser svært lite pent ut.

Det er satt en høringsfrist til 11. februar for dem som har bemerkninger til planforslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere