RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal bruke mer penger i 2010


Det ble en god start på sommeren for bydelsdirektør Per Johannessen da forslaget om budsjettjustering 2010 ble vedtatt av et nesten samlet bydelsutvalg. Bydelen går med overskudd for første gang siden 2004 og kunne bruke noe mer penger i 2010 enn tidligere beregnet.
Det ble en god start på sommeren for bydelsdirektør Per Johannessen da forslaget om budsjettjustering 2010 ble vedtatt av et nesten samlet bydelsutvalg. Bydelen går med overskudd for første gang siden 2004 og kunne bruke noe mer penger i 2010 enn tidligere beregnet. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik
Lambertseter fritidsklubb og Gnisten Aktivitetshus er blant tiltakene som tilgodesees i budsjettjustering 2010 for Bydel Nordstrand.

NORDSTRAND: Bydelsdirektør Per Johannessen kunne i januar fortelle at et forventet underskudd på ti millioner kroner kunne strykes.

Nå går Bydel Nordstrand med overskudd for første gang siden 2004.

På bakgrunn av de endrede budsjettforutsetninger og ut ifra tydelige signaler fra bydelsutvalget, fremmet bydelsdirektøren sak om budsjettjustering. Saken ble behandlet av bydelsutvalget 17. juni.

15 millioners buffer

Av totalt 26,5 millioner kroner foreslo bydelsdirektøren å bruke 15 millioner som buffer til uforutsette utgifter. De resterende 11,5 millioner er fordelt på engangsutgifter og varige utgifter.

Bydelsdirektørens forslag ble støttet av et nesten samlet bydelsutvalg.

Bydelsutvalgets Haakon Brænden (KrF) fremmet et forslag om å bruke ytterligere 1,5 millioner kroner, blant annet på en stilling i psykiatrien og en i barnevernet, men forslaget falt med kun to stemmer (KrF og SV).

Penger til barne- og ungdomsarbeid

Nedenfor følger noen av tiltakene i budsjettjusteringen.

Det skal brukes over 400 000 kroner på diverse reparasjoner og oppgradering av toaletter på fritidsklubben på Lambertseter. Gnisten aktivitetshus får penger, blant annet til overflatebehandling/maling. Utekontakten får en 50% stilling for å styrke det forebyggende arbeidet, og skolehelsetjenesten skal styrkes med en 100% stilling.

Flere tiltak

Booppfølgingstjenesten i sosialtjenesten økes med 1,5 årsverk fra 1. oktober. Det skal også brukes penger på kompetansehevende tiltak - en rekke tjenestesteder i bydelen har behov for vikarer mens ansatte kurses.

IKT-utstyr i barnehagene skal oppgraderes. Hjemmetjenestens lokaler får nytt kjøkken, nye stoler, oppussing av toaletter og skikkelig renhold. Rengjøring i barnehagene skal styrkes med ytterligere 300.000 kroner. Det er lagt av penger til kjøp av ytterligere tre sykehjemsplasser.

Bydelens eldre kan glede seg over at de fire eldresentre får også økt tilskudd med 50.000 kroner hver.

Dette er et utvalg av tiltakene. Ønsker du å lese hele listen, finnes den på bydelens hjemmesider,
www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere