*Nettavisen* Nyheter.

Skal bygges om

Langerud sykehjem står overfor en storstilt om- bygging, som blant annet vil medføre at beboerne må flytte ut. Hvis alt går etter planen, kan de innta moderne enerom med egne bad høsten 2007.

Skullerud: Langerud sykehjem er gammelt og umoderne, og nå har Omsorgsbygg søkt Husbanken om midler til ombygging.
Forprosjektet skal være ferdig til 12. desember i år, mens antatt byggestart er satt til 1. august 2006. Det er beregnet en byggeperiode på ca. ett år, og i mellomtiden må sykehjemmet fraflyttes.
- Sykehjemmet er relativt uegnet for dagens drift og måtte bygges om før eller siden. Det er for eksempel ikke bad og toalett på alle rom, og vi har så og så mange liggende på gangen, opplyser Solveig Nyhamar, som er avdelingssjef for rehabilitering og omsorg i Bydel Østensjø.
Hun forteller at det er Omsorgsbygg som har ansvaret for å finne erstatningslokaler i byggeperioden, og at bydelen venter spent på å få vite hvor dette blir. - Vi skulle ha fått beskjed til første oktober, men har ikke hørt noe ennå. Vi håper at det blir maks to forskjellige steder, slik at langtidspostene kan være et sted og korttids- og trygghetsavdelingen et annet sted. Dagsenteret håper vi at eventuelt kan bli i nærområdet, sier avdelingssjefen.
Solveig Nyhamar opplyser at beboerne vil få beskjed i god tid før flyttingen, som hun på nåværende tidspunkt anslår at vil finne sted måneden før byggestart.
Foreløpig er det usikkert hva ombyggingen vil koste bydelen, for eksempel i form av ekstra driftsomkostninger i byggeperioden og økt husleie etter ferdigstillelsen.
Barnehagen som ligger i tilknytning til sykehjemmet blir værende i byggeperioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.