*Nettavisen* Nyheter.

Skal du kjøpe brudekjole?

Har du kort hals, er det lurt å velge en utringet kjole. Det forlenger halspartiet. Foto: Foto: Istockphoto

Hvis du skal gifte deg til sommeren, bør du sette i gang jakten på drømmekjole.

KVINNEGUIDEN.NO: Brudekjolen er ofte det aller første kvinner begynner å lete etter når bryllupet er bestemt. Og det med god grunn. Mange brudesalonger opererer med leveringstider på rundt et halvt år.

Er du på brudekjolejakt? Se bildeserie

Hva passer deg og kroppen din?

Mange har en formening om hvordan kjolen skal være, hvordan den skal sitte og hvilken farge den skal ha. Dette kan lette letingen noe, men samtidig er det lurt å ha en åpent sinn.

Mange vordende bruder får seg en overraskelse når de oppdager at de best kler en kjole med en helt annen silhuett enn den de hadde sett for seg.

Har du først funnet og betalt kjolen, er det fornuftig å snarest slutte å se på andre kjoler. Det leder bare til usikkerhet.

SE VIDEO: Nydelig brudesminke

Slik finner du brudekjolen som passer deg:

* Tenk på egen kroppsform: Hva ønsker du å fremheve og hva ønsker du å skjule?

* Tenk på hudtonen din, kler du best offwhite, eggeskallhvitt eller snøhvitt? Er du veldig lys i huden, vil en mer dempet hvitfarge passe deg.

* Ønsker du å fremheve timeglassfiguren, legg fokuset på midjen og velg en kjole som er vid i skjørtet.

* Ønsker du å skjule en litt større mage: Velg en kjole med draperinger i livet eller en kjole hvor bysten fremheves med skjæring rett under brystene og løsere stoff over magen.

* Liker du ikke å vise frem nakne overarmer, finner du mange kjoler med trekvartlange eller helt lange ermer - i både løsere og mer inntilsittende stoffer. Alternativt kan du bruke en bolero eller et sjal over skuldrene og armene.

* Har du kort hals, er det lurt å velge en utringet kjole. Det forlenger halspartiet.

* Du finner brudekjoler i forskjellige lengder, tenk hva du føler passer deg best som person. Helt fotsid med langt slep, en enkel og elegant kjole uten slep, en 60-tallsvariant som stopper rett under knærne? Valget er ditt og ingen andres.

Les også disse artiklene på Kvinneguiden.no

Mona Grudts beste bryllupstips

Shoppe brudekjolen på nett

Jakten på den perfekte brudekjolen har startet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.