RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal få bukt med mugg og dårlig luft


FRISKERE LUFT: Ventilasjonsanlegget i Klemetsrudhallen skal byttes til sommeren for å få bedre luft i hallen og for å få bukt på problemene med mugg og sopp i hallen.
FRISKERE LUFT: Ventilasjonsanlegget i Klemetsrudhallen skal byttes til sommeren for å få bedre luft i hallen og for å få bukt på problemene med mugg og sopp i hallen. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Klemetsrudhallen har slitt med dårlig luft og mugg. Til sommeren byttes ventilasjonsanlegget.

MORTENSRUD: Bydelsoverlegen i Søndre Nordstrand har bedt Bymiljøetaten, divisjon idrett, som har ansvar for hallen, å gjøre grundige undersøkelser av inneklimaet, spesielt med tanke på radonforekomst og luftfuktighet – jo høyere luftfuktighet det er, jo mer sannsynlighet for mugg og sopp er det.

Lave radonfunn

Etaten har fått ekstern bistand og resultatene er nå klare.

– Det ble gjort målinger av radongass over en hel uke, hvor man kan lese verdier hver time. Målt nivå er godt under grenseverdien for bygg i kategorien idrettshall, skoler, barnehage og liknende, sier Alise Davidsen, kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten.

Tar sommeren i bruk

I rapporten er det anbefalt noen små justeringer på det ventilasjonsanlegget som i dag går kontinuerlig, med tanke på å bedre luftkvalitet og stabilisere luftfuktighet ytterligere.

– Etaten er anbefalt å bytte ut maskinene som drar ventilasjonsanlegget. Arbeider som skal gjøres er planlagt gjennomført til sommeren, når det er ferie både for skolen som bruker hallen på dagtid og idretten som bruker hallen på kveldstid, sier Davidsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere