*Nettavisen* Nyheter.

Skal få bukt med mugg og dårlig luft

FRISKERE LUFT: Ventilasjonsanlegget i Klemetsrudhallen skal byttes til sommeren for å få bedre luft i hallen og for å få bukt på problemene med mugg og sopp i hallen. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Klemetsrudhallen har slitt med dårlig luft og mugg. Til sommeren byttes ventilasjonsanlegget.

MORTENSRUD: Bydelsoverlegen i Søndre Nordstrand har bedt Bymiljøetaten, divisjon idrett, som har ansvar for hallen, å gjøre grundige undersøkelser av inneklimaet, spesielt med tanke på radonforekomst og luftfuktighet – jo høyere luftfuktighet det er, jo mer sannsynlighet for mugg og sopp er det.

Lave radonfunn

Etaten har fått ekstern bistand og resultatene er nå klare.

– Det ble gjort målinger av radongass over en hel uke, hvor man kan lese verdier hver time. Målt nivå er godt under grenseverdien for bygg i kategorien idrettshall, skoler, barnehage og liknende, sier Alise Davidsen, kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten.

Tar sommeren i bruk

I rapporten er det anbefalt noen små justeringer på det ventilasjonsanlegget som i dag går kontinuerlig, med tanke på å bedre luftkvalitet og stabilisere luftfuktighet ytterligere.

– Etaten er anbefalt å bytte ut maskinene som drar ventilasjonsanlegget. Arbeider som skal gjøres er planlagt gjennomført til sommeren, når det er ferie både for skolen som bruker hallen på dagtid og idretten som bruker hallen på kveldstid, sier Davidsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.