RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal få deg til å stumpe røyken


Smart-lighteren Quitbit skal hjelpe deg å stumpe røyken.
Smart-lighteren Quitbit skal hjelpe deg å stumpe røyken. Foto: Foto: Kickstarter/Teknofil.no/ANB
Dette er smart-lighteren Quitbit.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) dør over 6 millioner mennesker på verdensbasis av tobakkrøyking hvert år. Det vil si én hvert 6. sekund.

Her til lands har vi tilgang til snus, som er langt mindre helseskadelig, men det finnes fortsatt en del røykere i Norge. Samtlige har fri vilje til å fortsette med det, men ikke alle har viljestyrken til å slutte. Der kommer smart-lighteren Quitbit inn i bildet.

Kickstarter-prosjektet Quitbit er ment å hjelpe røykere som vil slutte å røyke med å skaffe seg oversikt over forbruket. Den teller automatisk hver sigg du tar, og gir deg beskjed om hvor lenge siden det var du tok forrige, skriver Engadget.

Utviklerne mener nemlig at de fleste slutte-apper bare fokuserer på positive forsterkninger, som at du har vært flink å klare deg uten røyk så lenge. Quibit prøver i stedet å bevisstgjøre deg på at det tross alt ikke var mange minuttene siden du fyrte opp sist. Dessuten kan du stille inn lighteren slik at den bare fungerer etter en viss intervall, slik at den også fungerer som en fysisk sperre.

Utviklerne ber om 50.000 dollar på Kickstarter, og har med 28 dager igjen fått inn en drøy femtedel. Er du tidlig ute, koster smart-lighteren 470 norske kroner, pluss frakt.

Er dette dingsen som kan få folk til å stumpe røyken for godt? Diskuter i forumet under!

Les også: Ta et drag av smartsigaretten

(Kilde: Kickstarter, Engadget)

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere