RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fellesarbeide, tre av kunstnerne i Super City Bros.
Fellesarbeide, tre av kunstnerne i Super City Bros. Foto: FOTO: ANITA HILLESTAD

Skal feire graffitien

Hatet av noen, elsket av andre – uansett feirer Hausmania denne uka graffitien med egen festival.

SENTRUM: «Vår misjon er å påvirke og skape kultur, å promotere unike artister og å ha det gøy», skriver de polske graffitikunstnerne i stiftelsen Vlepvnet om seg selv.

Fredag denne uka kommer til til Oslos graffitihjerte, Hausmania i anledning kulturhusets egen grafittifestival. På initiativ fra Vlepvnet har det blitt inngått et samarbeid mede Hausmania, der norske grafittikunstnere har vært i Polen og malt.

Nå er det altså de polske kunstnernes tur til å komme til Oslo, hvor de besøker det nyoppstarta nettverket Super City Bros.

LES OGSÅ: Fritt fram for graffiti

BYRÅDET: – HAUSMANIA ER EN BASTARD I SYSTEMET

Super City Bros er et nyoppstartet nettverk av både Vlepvnet, Kulturhuset Hausmania og folk fra Oslos streetartmiljø som vil samarbeide om utveksling av kunstneriske metoder og politisk plattform.

– Målet med prosjektet er kunstnerisk utveksling mellom artister fra Warzsawa og Oslo, utvksling av kunnskap rundt streetart som kunst og streetarts rolle i det offentlige rom i Norge og Polen. I tillegg ønsker vi å skape en åpen debatt der vi involverer unge, politikere, kunstnere og folk som ellers er interessert i tematikken. Stikkord er streetart i det offentlige rom, streetart som kunst, streetart som vandalisme? Hvem har retten til det offentlige rom? skriver Hausmania i en pressemelding.

Festivalen varer fram til torsdag 21. oktober, og i denne perioden blir det mulig å få med seg arbeidene som lages både på Hausmania og ellers i sentrum- og Grønlands-området.

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere