*Nettavisen* Nyheter.

Skal fjerner skuddrester

SAMARBEID: Bjørn Sæterhagen og Liv Jorunn Eriksen i Prinsdal vel har mange drømmer for Prinsdal friområdet, her sammen med Larsen (5) og Big (11,5). FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

En rapport viser store konsentrasjoner av tungmetaller på den gamle skytebanen i Prinsdal.

PRINSDAL: – Dette er en perle hvis man får gjort noe med den, sier Bjørn Sæterhagen, styreleder i Prinsdal Vel.

Nylig fikk vellet, Stall Prinsdal, Grønliåsens venner og noen flere presentert en rapport over miljøtilstanden for den nedlagte skytebanen, som nå omtales som Prinsdal friområdet.

Ikke lek på vollene

Rapporten viser høye forekomster av bly, kobber og andre metaller på hele skytebanen. Spesielt ille er det i vollene hvor det er skutt mot og i åsen øst for skytebanen hvor lerduebanen var. Det er også funnet tungmetaller i bekker og dammer hvor blant annet sjeldne salamandere og spissnutefrosk holder til.

– Folk skjønner nok at området er forurenset, men ikke hvor forurenset det er. Det er greit om unger unngår å leke på vollene og i bekkene, men det er ikke farlig å gå tur her. Massene er så forurenset at de må deponeres i spesialmottak, sier Liv Jorunn Eriksen i vellet.

– Rapporten er litt skremmende, men vi håper dette området nå kan bli en gave til denne bydelen, sier Bjørn Sæterhagen.

I følge Bymiljøetaten er rensing av en gammel skytebane som dette nybrottsarbeid

Gammel reguleringsplan

Bymiljøetaten har fått midler til å fjerne de forurensede vollene samt noe jernskrot på området.

Vellet håper også det er penger til å fjerne den nokså slitne standplassen. Drømmene for området er mange og vellet og andre i Prinsdal skal nå tas med i prosessen frem mot reha­biliteringen av friområdet.

– Vi kan ikke bygge her, men det kan tilrettelegges for aktivitet, sier Liv Jorunn Eriksen.
Området har en gammel reguleringsplan. Denne skal nå oppdateres med en ny reguleringsplan som skal ta høyde for aktivitet for barn og unge, samt vern av området som ligger innenfor markagrensen.

–Dette ønsker vi i nærmiljøet å være med på, sier de

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.