RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal fjernes

De gamle huskestativene i manglerudskogen er rester etter to gamle barne- parker. Frilufts- etaten sier de skal fjerne dem.

Manglerud: Det var i forrige uke Solbjørg Aasbrein spurte hvorfor de gamle, rustne huskestativene sto i skogen ved Manglerud skole. Stein Roger Hansen leste saken, og ringte sporenstreks til Nordstrands Blad.

Vi bodde i området for over 20 år siden, og i denne skogen var det den gangen to barneparker. Huskestativene ble brukt i forbindelse med disse, men vi benyttet dem også når vi gikk på tur i skogen med ungene, forteller han.

Slått sammen

Hansen kan berette at de to barneparkene ble satt opp av Oslo kommune, men at de etter noen år måtte flyttes, fordi det ikke var mulig med vanntilknytning der.

Alt ble revet, både bygningene de hadde lekene i og gjerdene. Huskestativene var det eneste som ble stående igjen. Barneparkene ble slått sammen og flyttet lenger ned mot veien. Våre to eldste barn, som nå er 30 og 32 år gikk i barneparkene i skogen. Den yngste, som nå er 24 år, gikk i den nede ved veien. Det betyr at det i hvert fall må være 25 år siden de gamle barneparkene i skogen ble revet, forteller han.

Truet

Den "nye" barneparken fikk navnet Rognerudskogen barnepark. Torill Eliassen er BU-representant for Ap og har jobbet i denne barneparken de siste syv årene.

Da vi flyttet til Manglerud i 1981 var denne barneparken etablert nede ved veien, så det må jo være rundt 30 år siden den ble flyttet dit, spekulerer hun.

Eliassen kan fortelle at de to barneparkene i skogen ble etablert allerede på 30-tallet. I de fem periodene hun har sittet i bydelsutvalget har Rognerudskogen barnepark vært truet av nedleggelse flere ganger.

Senest i fjor ble den forsøkt nedlagt, men siden det var 14 barn i parken, og så mange barn på venteliste, valgte et enstemmig BU å bevilge 800.000 kroner, slik at parken kunne holde åpent ut barnehageåret. Men 1. juli i år er det slutt. Da stenger parken, forteller hun.

Skal fjernes

Friluftsetaten forteller at de har sjekket sine papirer og funnet at de rusten huskestativene ikke er registrert som lekeplass.

Vi har ikke hatt tid til å være der oppe på befaring ennå, men siden dette ikke er en lekeplass, kommer vi til å fjerne de gamle huskestativene, sier informasjonssjef Anne Aakervik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere