*Nettavisen* Nyheter.

Skal følge opp unge lovbrytere

Grønland politistasjon får nytt oppfølgingsteam hvis byrådet får det som de vil. Det samme får de andre politistasjonene i Oslo. ARKIVFOTO

Grønland politistasjon får nytt oppfølgingsteam hvis byrådet får det som de vil. Det samme får de andre politistasjonene i Oslo. ARKIVFOTO

Byrådet ønsker økt oppfølging av unge lovbrytere og bevilger penger til fire nye oppfølgingsteam.

OSLO VEST: – Oppfølgingsteamene jobber preventivt for å få unge lovbrytere ut av kriminalitet, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp).

Det er i byrådets budsjettforslag som legges fram i dag at forslaget om fire nye oppfølgingsteam blir lansert. Oppfølgingsteamene skal jobbe med oppfølging på unge lovbrytere, sikre rask oppfølging av den enkelte unge lovbryter og gejnnom dette forhindre utviklingen av en kriminell løpebane.

I 2006 ble det første oppfølgingsteamet i Oslo opprettet ved Majorstuen politistasjon, som et prøveprosjekt. Resultatene av prosjektet er så gode at det nå utvides til de øvrige politistasjonene på Manglerud, Stovner, Grønland og Sentrum.

– Med slike team på hver av byens politistasjoner håper vi å kunne redde flere ungdommer fra en kriminell løpebane, sier Listhaug.

Hensikten er en styrking av samarbeidet mellom oppfølgingsteam, politistasjon, bydelene, konfliktrådet, skoler og kriminalomsorg. Videre utvikles tiltak ut fra den enkeltes forutsetninger, behov og type lovbrudd.

– Resultatene fra prosjektet med oppfølginsteam på Majorstua er svært gode. Vi har derfor store forhåpninger til utvidelsen av prosjektet til de andre politistasjonene i byen, sier Listhaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.